Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen szempontok szerint...

Milyen szempontok szerint választottatok nevet a gyerekeiteknek? Mi lett a neve?

Figyelt kérdés

Ami megy a vezetéknévhez,név jelentése szerint, gyerekkorban amilyen nevet megálmodtatok vagy esetleg valami tematika szerint pl: virág nevek stb.

Esetleg olyat ami akkor nagyon népszerű volt vagy éppen ellenkezőleg valami olyan nevet választottatok ami akkor még nagyon ritka volt.

2018. márc. 27. 11:26
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
55%

- Mindkettőnknek tetszen.

- Jól hangozzon a vezetéknévvel.

- Komoly, férfias vagy nőies név legyen, vagyis ne becenév (pl. Lili, Mila, Vera...).

- Lehetőleg ne tucat legyen.

2018. márc. 27. 13:03
 12/19 anonim ***** válasza:
70%

Rövid a vezetéknevünk és elég gyakori így legyen hosszabb a név, legalább 3 szótagú, gyakorisága nem érdekelt, nem tetszenek a ritka, sokszor kimondhatatlan nevek.

Jelentése is tetszett, de végül is úgy jött képbe hogy filmet néztünk és nagyon megtetszett mindkettőnknek ez a név.

Dominik lett, és már most autóbolond a filmbeli nevéhez híven. :)

2018. márc. 27. 13:27
 13/19 anonim ***** válasza:
91%

1. külföldön is kimondhassák

2. passzoljon a vezetéknévhez

3. értelmes jelentéssel bírjon

2018. márc. 27. 13:57
 14/19 anonim ***** válasza:
Mindkettőnknek tetsszen, menjen a vezetéknévhez, pozitív legyen a jelentése, legyen magyar, ne legyen a rokonságban.
2018. márc. 27. 14:40
 15/19 anonim ***** válasza:
Azt akartam hogy legyen egy hosszu es egy rovid keresztneve, mindketto lagy hangzasu, kellemes, ne legyen benne r meg z es hasonlo kemeny hangok. Az elso 50 leggyakoribb noi nevben mindketto benne van, bar ez nem volt szempont. Voltak nagyon meredek, kulonleges otleteim de vegul visszafogtam magam. A gyerekkorom ota dedelgetett 2 nevet vegul megsem adtam. A ferjem szerencsere ram bizta a nevadast. Utolag imadja a nevet, nagyon buszke ra hogy milyen szep dallamos nevu kislanya van.
2018. márc. 28. 00:01
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2018. márc. 28. 09:12
 17/19 anonim ***** válasza:
13-as vagyok, Elmira lett (jel. hercegnő).
2018. márc. 28. 13:20
 18/19 A kérdező kommentje:
Elmira névről még nem is hallottam, de nagyon szép név.
2018. márc. 29. 10:37
 19/19 anonim ***** válasza:

Passzoljon a vezetéknévhez, ne legyen túl gyakori. Fiú névből van egy favorit, a férjem beleegyezett volna, de naná, hogy kislányunk lett. :)

Igazából alig talaltunk olyat, ami tetszett volna, még a szuloszoban is dilemmaztunk. :)

2018. márc. 29. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!