Lázas de nem meleg? A lázmérő szerint 38fokos láza van a babámnak (8hónapos) de sem az arca sem a teste nem meleg.
Hol mérted? Levontad ha pl popsiban? De fülben is kicsit több mint homlokon ...
És erre még felesleges kupot adni
De jönnek a szemfogai.Gondoltam erre én is viszont azt írják hogy amiatt nem lehet lázas.Ezt viszont nem tudtam hogy nem szabad 38 alatt csillapítani a lázat :O köszönöm szépen az infókat.
Ettől én is tartok hogy az orvosnál kap el valamit,de már hétfő este ota lázas,ma reggelre virradóra pl nem volt láza egész éjjel,hétfő este és hajnalban viszont lázas volt,mivel kúpot adtak neki lement,de tegnap délelőtt ujra felszökött,aztán estig semmi.Nem értem...
38,6-nál érdemes csillapítani (orvosi ügyeletnél mindig ezt kaptuk parancsba). Ha fülben, popsiban méred, egy fokot le kell vonni (ha bizonytalan vagy, de volt használati utasítása a lázmérőtöknek, azt olvasd el vagy próbáld kikeresni neten a gyártónál). Ha max. 3-4 napig lázas, akkor valószínűleg vírus, ha más nem bántja, nem szükséges dokihoz vinni, ha azon túl is lázas, akkor lehet olyan baci, amire antibiotikum kellhet - plusz persze amennyiben egyéb fájdalma vagy olyan tünete is van, amitől nem tud enni vagy pihenni - és irány a doki.
Nekünk azt is mondták több gyereknél több orvos, hogy a fogzástól lehet enyhe hőemelkedés, de ugyanakkor az immunrendszer is gyengébb, vagyis nem is a fogzástól lesz beteg, hanem valami kórokozótól, amitől lehet, egyébként nem is lenne. Népi megfigyelésem szerint ezt konyhanyelvre lerövidítve: a fogzástól simán lehet lázas :) A mieinknek olyankor a nyálzáson, állandó rághatnékon, a napközben elterelhető, de éjszaka zavaró fogfájáson kívül jellegzetesen ilyenkor az arcuk egyik fele pirosabb volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!