A kisbabám nem szereti, ha kenegetem a bőrét. Más baba is van így?
Figyelt kérdés
Gyogyszertári fürdetövel kenem, mert hámlik, száraz a böre (2 hetes). Azt hittem majd mennyire szeretni fogja, ahogy kenegetem, símogatom, de nem, sir és rúgkapál. Más babák hogy vannak ezzel?2018. márc. 16. 19:54
21/24 anonim válasza:
Utolsó, hogy lenne olyan egy kisbaba bőre, mint egy nőé?! Egy felnőttnek a bőre a hormonális állapotának a függvénye, amibe az életkora is beletartozik! Egy pattanásos, izzadó tinit nem akarsz egy újszülöttel összehasonlítani? Nézz már utána, hogy nem javasolják a babák napi fürdetését! Arról nem is beszélve, hogy a krémes, olajos bőre még jobban vonzza a levegőben lévő port is vagy a körülötte lévő koszt. Én minden nap fürdök érthető okokból, de egy baba, akit alul is rendszeresen letisztítanak minden pelenkacserénél, az arcát letörlik etetés után, annak elegendő csak a hajlatok tisztítása. De én nem vitatkozom, csináljátok, ahogy akarjátok, nekem ez teljesen új, hogy egy újszülöttnek hámlik a bőre. Ha még nanorészecskés fürdetőt vagy testápolót használtok, akkor az "még jobb". Ha egy ilyen babát elvisznek majd babaúszásra vagy nyáron fürdeni, éri a nap... Inkább nem mondok semmit.
22/24 anonim válasza:
Harom gyerek felnevelesenek tapasztalata mondatja: nyugodtan lehet furdetni naponta. Babakent, oviskent, tinikent, barmikor.
23/24 anonim válasza:
Sajnos nem tudok valaszt adni a kerdesedre, viszont az en kisfiam bore is szaraz volt nehany hetesen. Rakerdeztem a vedononel, azt mondta olajozas boven eleg, raadasul elofordul erettebb babaknak, 4 nappal hordtam tul es 3920 grammal szuletett, napokon belul valoban eltunt a szarazsag. Egyebkent megiscsak annyit a kenegetesrol, hogy egy 2 hetes baba még aludni, enni akar, persze, hogy nem elvezi a kenegetest, szerintem :)
24/24 anonim válasza:
Ne fürdesd minden nap, elég 3-4 naponta :)
És ne a gyógyszertári fürdetővel kend utána, hanem babaolajjal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!