Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A kisbabám nem szereti, ha...

A kisbabám nem szereti, ha kenegetem a bőrét. Más baba is van így?

Figyelt kérdés
Gyogyszertári fürdetövel kenem, mert hámlik, száraz a böre (2 hetes). Azt hittem majd mennyire szeretni fogja, ahogy kenegetem, símogatom, de nem, sir és rúgkapál. Más babák hogy vannak ezzel?

2018. márc. 16. 19:54
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
61%
Csak vízzel fürdesd, a hajlatait meg olajozd be egy kicsit, hintőport és krémeket ne használj. A ruháit vagy sensitive öblítővel öblítsd, vagy inkább semmivel, és a mosószer is legyen hipoallergén (vagy akár mosódió).
2018. márc. 16. 21:50
 12/24 anonim ***** válasza:
86%
Öblítőt inkább ne használj, a ruhának jó, de a bőrnek és a környezetnek már nem. Mi már évek óta nem használunk öblítőt, az egyetlen előnye eltörpül a hátrányai mellett.
2018. márc. 16. 22:01
 13/24 anonim ***** válasza:
30%

Nekem is csalódás volt, hogy nem szerette a simogatást. Ölben lenni sem szeretett, csak amíg szopott. Már közeledett a kétéves korhoz, amikor megszületett a kistestvére, és ez megváltozott. Addig féltem, hogy valami baja van, azért nem szereti. De szerencsére nincs.

Ez a hámlás amúgy normális és az én véleményem szerint nem kezelendő, pár nap alatt lezajlik, utána jön a normális bababőr. Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy kenhetem natúr olajjal, de az sem baj, ha semmivel.

Én naponta fürdettem őket, párszor kimaradt az első hónapban, de azt nem tudnám elképzelni, hogy több napon át ne fürdessem. Sokat buktak és kakiltak, tejes lett a hajuk meg ilyenek. Arról nem is beszélve ha bárki megfogta a gyereket rajtam kívül, akkor éreztem rajta a szagát, ezt sem lett volna jó napokig tartogatni.

2018. márc. 17. 04:08
 14/24 anonim ***** válasza:
44%
Az én fiam bőre is hámlott, a védőnő szerint normális. Naponta fürdettem már születése óta és a gyógyszertári fürdetőt használom még mindig (1 éves lesz pár nap múlva). Nappal is kentem vele vékonyan a védőnő és a doki javaslatára, mert neki az arca hámlott főleg. Szépen rendbe is jött. Nem tudom, hogyan csinálod, de nekem az vált be, hogy a szoba kellően meleg volt, hogyha levetkőztettem ne fázzon. A fürdető krémet kinyomtam a tubusból és felmelegítettem a kezeim között, hogy ne legyen hideg a kis bőrènek. A fürdetès a napi rutin része, a fiam nem is alszik el nélküle. Arról nem is beszélve, hogy sokat bukott, folyton olyan lett a haja, a nyaka és hiába töröltem meg, akkor is volt egy szaga. A másik tényleg az, amit az előző írt, hogy èreztem rajta más illatát, ha fogdosták.
2018. márc. 17. 05:31
 15/24 anonim ***** válasza:
45%
Sosem kentem semmivel. En felnottkent is utalom a testapolokat.
2018. márc. 17. 10:00
 16/24 anonim ***** válasza:
35%
Nézd meg az interneten kérdező, szerintem egy oldalt sem fogsz találni, ahol azt ajánlják, hogy mindennap fürdesd a babát. Én tudom, hogy az olyan romantikus, meg minden, de ez is inkább a szülőkből indul ki, mert kell a napi rutin, szokja a baba, hogy fürdetés után alvás, de rendesen tönkreteszed a baba bőrét. Minek fürdetni, ha utána kenegetni kell? Nekem a kórházban a szoptatós tanácsadó mondta (ő beszélt a fürdetésről is), hogy hetente egyszer elég fürdetni a babát, mert nagyon érzékeny a bőrük. Amikor elkezd majd totyogni, az utcáról mindent felszed stb akkor lehet gyakrabban fürdetni, de akkor is egy gyors lemosás elég és tényleg a hajlatokra kell figyelni, mert azok begyulladnak, ha nem tiszták. Nekem óvodás a gyerekem, gyönyörű a bőre, soha nem volt ekcémás, nem lett gombás, soha nem érte még testápoló, csak naptej. Mikor a kérdésedet olvastam, totál meglepődtem, hogy van ilyen, hogy egy 2 hetes újszülöttet kenegetni kell.
2018. márc. 17. 11:13
 17/24 anonim ***** válasza:
45%
Nem órákat ázik a vízben a baba, pár perc alatt meg lehet fürdetni.
2018. márc. 17. 12:54
 18/24 anonim ***** válasza:
58%

Harom nagy gyerekem van. Minden nap furodtek. Heti egy furdetes az igenytelenseg csucsa...

Hasznalj valamilyen babaknak valo kremet.

2018. márc. 17. 13:24
 19/24 anonim ***** válasza:
27%
Ha csak rövid ideig is van benne, meleg vízben fürdik és le lesz törölve. Az igénytelenség az, ha egy két hetes újszülöttnek száraz, beteg a bőre! Nem izzadnak, nem piszkolódnak, de muszáj vegyipari szerekbe beletenni, aztán pedig bekrémezni a szép bőrüket. De csináljatok a gyereketekkel, amit akartok. Aztán ne csodálkozzatok, ha könnyen gombás fertőzést kapnak és később is bőrproblémáik lesznek.
2018. márc. 17. 14:12
 20/24 anonim ***** válasza:
60%

Soha nem volt beteg a boruk, nem voltak gombasak.

Kivancsi lennek az olyan nokre, akik hetente egyszer furdetnek: ok vajon naponta zuhanyoznak? Vagy nekik is eleg heti egy?

2018. márc. 17. 14:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!