Túl sok inger éri a babámat? Otthon kellene lennünk inkább minden nap?
Nincs igaza a barátnődnek! A babád egyértelműen jelzi, ha túl sok inger éri, üvöltve sír. Nekem 3 gyerekem van, egy öt hónapos, egy óvodás és egy iskolás. Mi minden nap megyünk, hiszen viszem-hozom a gyerekeket, a nagyobbat edzésre is, akkor még a barátnője is csatlakozik, őt is hazavisszük, ugyanúgy vásárolunk, jövünk-megyünk és nagyon élvezi. Én sem tudom kire bízni, így amikor a nagyobbak voltak betegek, még az orvoshoz is együtt mentünk, semmi baja nem lett. Egy babának a mászkálás, vásárlás, sétálás azért nem olyan inger, mint pl. amikor szól a zene folyamatosan, vagy sok gyerek üvöltözik körülötte és ha nem tud nyugodtan pihenni napi legalább 2-3x
Úgyhogy ne hallgass senkire, figyeld a babád jelzéseit és úgyis fogod tudni, hogy mikor elég a jövés-menésből, mikor van inkább szüksége a saját szobájában pihenni.
Nem éri túl sok inger. És azért nem is olyan sok ez, ahova jártok és nem is tömegrendezvények :D
Elmenni vásárolni, postára, a buszhoz, ezek teljesen hétköznapi dolgok, a legtöbb anyuka csinálja, mivel általában nincs lehetőség arra, hogy mindig valaki vigyázzon a gyerekre.
Mindenki le van pontozva aki válaszol?
Ebben a kategóriában ez már majdnem minden kérdésnél így van..
Ennyi program nem vészes ha amúgy megtartod a baba napirendjét. 3 gyerekes anyukaként sok mindent láttam már és tényleg nem jó egy babànak ha folyamatosan ide-oda rángatják.De ez más szitu mint amit te írsz. Ilyen babák nem tudnak már aludni a saját ágyukban, vsgy csak babakocsiban alszanak el, vagy az autóban menet közben. Nagyobb korukban megjelenik a hiperaktivitás stb. De pl.simán lehet a baba ébrenléti idejére tervezni a "programokat". 5 hónapos babának fontos pl.az is, hogy sokat legyen játszószőnyegen hogy fordulgasson, kezdje lassan a kúszást, felfedezzen.
Én pl. meglátogattam egy barátnőmet 10 hetes babámmal, de sajnos végig sírta a teljes napot. Nem bírta a gyerekzsivajt és az idegen környezetet. Szóval biztosan észrevennéd, ha sok neki.
A vásárlás, csekkbefizetés és a többi teljesen átlagos programok. Azzal én sem értek egyet, h egész nap rángatjuk ide-oda a gyereket. Ilyenkor már többé kevésbé kialakul egy napirend, az a lényeg, h azt tartsátok. Pl. nagyjából ugyanakkor egyen és aludjon. Ha ébren van pedig csináljatok nyugodtan programot, de ne összevissza mindenfélét. Az állandóság és a kiszámíthatóság a legfontosabb.
egy 3 gyerekes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!