Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Túl sok inger éri a babámat?...

Túl sok inger éri a babámat? Otthon kellene lennünk inkább minden nap?

Figyelt kérdés
Nemsokára 5 hónapos lesz a babám. Nem mondom, hogy minden nap, de heti több alkalommal is eljárunk otthonról (a séta mellett, az minden nap). Vásárlás, csekk befizetés, mama elé a buszhoz, tegnap ringatoban voltunk, ez éneklős foglalkozás. Bárhova megyek, viszem magammal, nem szeretek senkit “terhelni” vele. Ő nagyon élvezi, szeret autózni. Barátnőm lánya 6 hónapos, ő sétán kívül sehova nem viszi, mindig nagymamára hagyja. Szerinte túl sok inger éri a lányomat és ez nem tesz jót neki. Igaza lehet?
2018. márc. 14. 12:42
 1/10 anonim ***** válasza:
79%

Nincs igaza a barátnődnek! A babád egyértelműen jelzi, ha túl sok inger éri, üvöltve sír. Nekem 3 gyerekem van, egy öt hónapos, egy óvodás és egy iskolás. Mi minden nap megyünk, hiszen viszem-hozom a gyerekeket, a nagyobbat edzésre is, akkor még a barátnője is csatlakozik, őt is hazavisszük, ugyanúgy vásárolunk, jövünk-megyünk és nagyon élvezi. Én sem tudom kire bízni, így amikor a nagyobbak voltak betegek, még az orvoshoz is együtt mentünk, semmi baja nem lett. Egy babának a mászkálás, vásárlás, sétálás azért nem olyan inger, mint pl. amikor szól a zene folyamatosan, vagy sok gyerek üvöltözik körülötte és ha nem tud nyugodtan pihenni napi legalább 2-3x

Úgyhogy ne hallgass senkire, figyeld a babád jelzéseit és úgyis fogod tudni, hogy mikor elég a jövés-menésből, mikor van inkább szüksége a saját szobájában pihenni.

2018. márc. 14. 12:47
 2/10 anonim ***** válasza:
80%

Nem éri túl sok inger. És azért nem is olyan sok ez, ahova jártok és nem is tömegrendezvények :D

Elmenni vásárolni, postára, a buszhoz, ezek teljesen hétköznapi dolgok, a legtöbb anyuka csinálja, mivel általában nincs lehetőség arra, hogy mindig valaki vigyázzon a gyerekre.

2018. márc. 14. 12:56
 3/10 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem nem sok egyáltalán. Én is viszem magammal mindenhova. A vásárlás, posta stb. alap dolgok, ezek miatt nem hagynám másra, egyébként meg nézelődik, jól érzi magát. Jelezné ha gondja lenne.
2018. márc. 14. 13:02
 4/10 anonim ***** válasza:
58%
Dehogy van igaza és ezt te is nagyon jól tudod. Tudom ilyenkor jól esik olvasni a sok "neked van igazad" mondatot, de ezzel magadat is lejáratod nem csak az ismerősödet, mert úgy teszel, mintha megfontolandó lenne amit mondott és magadtól nem lenne annyi agyad hogy tudd, baromságot mondott. Szóval tök feleslegesek ezek a "ki akarom beszélni magamból ezért úgy teszek mintha nem tudnám hogy nekem van igazam hogy más szidja kicsit mert jó lenne olvasni!" típusú ál-naiv kérdések.
2018. márc. 14. 13:04
 5/10 anonim ***** válasza:
77%
Nem kell mindennap otthon ülni. De a baba hogy viseli? Mert hidd el, lenne sírás, ha neki ez túl sok inger lenne. Szerintem látod rajta, hogy sok-e vagy nem. A barátnőd meg lehet túlfélti a babát de lehet olyan babája van, akit megvisel az ilyesmi, nem egyformák ők sem.
2018. márc. 14. 13:22
 6/10 A kérdező kommentje:
A tegnap este elég nehezen aludt el, nagyon mozgatta a kezeit és a lábait. Ezért mondta, hogy szerinte emiatt van. A babám nagyon jól érzi magát útközben, ha itthon vagyunk, akkor inkább sírósabb. Ő még nem vitte soha az övét sok ember közé és a babája nagyon nyugodt. Az enyém is az alapvetően, folyamatosan mosolyog, ha épp nem fáj hasa vagy a fogínye. De egy-egy ilyen nyugtalanabb esténk már volt és rögtön eszembe jutott, hogy ez lehet az oka.
2018. márc. 14. 13:41
 7/10 anonim ***** válasza:
47%

Mindenki le van pontozva aki válaszol?

Ebben a kategóriában ez már majdnem minden kérdésnél így van..

2018. márc. 14. 13:50
 8/10 anonim ***** válasza:
73%
Ezt hivjak eletnek, jo ha megszokja.
2018. márc. 14. 13:50
 9/10 anonim ***** válasza:

Ennyi program nem vészes ha amúgy megtartod a baba napirendjét. 3 gyerekes anyukaként sok mindent láttam már és tényleg nem jó egy babànak ha folyamatosan ide-oda rángatják.De ez más szitu mint amit te írsz. Ilyen babák nem tudnak már aludni a saját ágyukban, vsgy csak babakocsiban alszanak el, vagy az autóban menet közben. Nagyobb korukban megjelenik a hiperaktivitás stb. De pl.simán lehet a baba ébrenléti idejére tervezni a "programokat". 5 hónapos babának fontos pl.az is, hogy sokat legyen játszószőnyegen hogy fordulgasson, kezdje lassan a kúszást, felfedezzen.

Én pl. meglátogattam egy barátnőmet 10 hetes babámmal, de sajnos végig sírta a teljes napot. Nem bírta a gyerekzsivajt és az idegen környezetet. Szóval biztosan észrevennéd, ha sok neki.

2018. márc. 14. 14:27
 10/10 anonim ***** válasza:

A vásárlás, csekkbefizetés és a többi teljesen átlagos programok. Azzal én sem értek egyet, h egész nap rángatjuk ide-oda a gyereket. Ilyenkor már többé kevésbé kialakul egy napirend, az a lényeg, h azt tartsátok. Pl. nagyjából ugyanakkor egyen és aludjon. Ha ébren van pedig csináljatok nyugodtan programot, de ne összevissza mindenfélét. Az állandóság és a kiszámíthatóság a legfontosabb.

egy 3 gyerekes

2018. márc. 14. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!