4 hós babámat bekenjem naptejjel, ha sétálni viszem? Félek leég a kis bőre. Elkerülhetetlen, h besüssön a kocsiba a nap.
Figyelt kérdés
2010. jún. 9. 13:59
2/5 anonim válasza:
Igen feltétlenül,jó alaposan kend be öt!
3/5 anonim válasza:
Igen, mindenképp kend le. Nem csak a közvetlen napfény árthat a kis finom bőrének. Esetleg teríts a babakocsira pelust vagy szerezz be egy napernyőt plusszban. Ezek a napsugarak sajnos nagyon ártalmasak a picik bőrének. Patikában kapni 50+ faktoros hippoallergén és illatanyagmentes napfényvédőket akár külön babáknak is. elég drága de megéri. anno amikor én voltam baba (80-as évek elején), nem figyeltek az ilyen dolgokra oda, ráadásul az én családomban sok a kreol bőrü (nem rossz értelemben), én is az vagyok.... évekig nem gondoltam rá, hogy kennem kéne magam, mert sosem égtem le, amikor pl táborozni voltam iskolával vagy nyaralás. Most közel 30 évesen jött ki rajta a korábbi felelőtlenség következménye. Súlyos napallergia és hasonlók :(
4/5 anonim válasza:
6 hónapos korig nem ajánlják a naptejet, utánna is csak kifejezetten babáknak valót szabad használni. Én legalábbis minden naptejen azt olvastam, hogy 6 hónapos kortól használható, és az orvosunk is ezt mondta.
Kémiai védelem helyett használj inkább fizikait, azaz takard be egy jól szellőző textillel a babát vagy a babakocsit, pl textilpelussal.
5/5 anonim válasza:
Nekem 3 hós volt az első fiam, amikor nyár lett... Kifejezetten előírta a doki a naptejet!
A patikus is mondta a napokban, hogy kötelezően kenni kell őket, mert nekik nagyon árt a nap! Az árnyék sem elég!!!
50 faktoros tejet használj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!