Mindig bekenitek naptejjel a babátokat, ha kimentek a lakásból?
17 hónapos a fiam, este már nem (5 óra után).
Egyébként mindig, mert szőke, fehér bőrű, nem szeretném ha később gondja lenne ebből (volt a családban melanóma).
Mostanában olvastam a neten,hogy egy anyuka állandóan kente a gyereket naptejjel(tengerparton élnek) és nem jutott a szervezete D vitaminhoz.Ez által olyan súlyos csontritkulása lett a kislánynak.Én nem kenem még a fiamat(2 éves) mert délelőtt 11 és délután 3 között bent vagyunk a lakásban.Hozzáteszem kertesben lakunk.
Amíg baba volt (2 éves kora előtt), akkor gyakran bekentem, de egy nap maximum kétszer, és egyre kevesebbet, ahogy kialakult az alapszíne. Amióta nagyobb lett, már fokozatosan szoktattam a bőrét a naphoz. Egyre kevesebbszer kentem be, ahogy lassan lebarnult.
Most 3 éves, idén már csak egyszer kentem le. Minden nap kint van a napon, csokibarna, de mivel fokozatosan lett hozzászoktatva, egyáltalán nem égett le. Már egyáltalán nem kenem, és még csak be sem pirosodik, csak egyre barnább. (Azt azért hozzá kell tennem, hogy amikor a legerősebb az UV-sugárzás, olyankor szokott aludni napközben, tehát olyankor soha nincsen napon.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!