Az baj, ha nem kenem naptejjel?
Ma volt a TV-ben egy bőrgyógyász, azt mondta, hogy nem szabad sűrűn, sokáig kenni 50+ faktorossal a bőrt, mert a sok kemikália károsíthatja.Azt mondta az elején kenjük, aztán mikor elkezd barnulni, akkor elég kisebb faktoros is, mert a barnulás azt jelent, hogy a bőr kezdi kialakítani a védelmet.
Persze a nagyon pici babák mások, de őket nem is visszük napra.De őket sem szabad sokat kenni, mert nem kap elég D vitamint a szervezetük...
A kérdés az, hogy mikor és mennyit van a napon. Azt is számításba kell venni, hogy a gyerekek bőre vékonyabb, mint a felnőtteké. De én úgy gondolom, hogy a naptej igenis a leégés ellen véd, amit az UV sugarak okoznak. Tehát, amíg nem ég le, addig nem is árt neki a napfény.
A természetes barnaság, a bőrben képződő pigmentek kiszűrik a káros sugarakat, éppen ezért vannak ott, ha már lebarnult, kevésbé érzékeny a bőre.
Én is vettem a 10 hónapos fiacskámnak naptejet, de eddig még nem kentem be vele, mert nem viszem ki a napra, ha napközben kint vagyunk, hanem árnyékban vagyunk. Ott maximum szórt fényt kaphat, illetve néhány percig van csak napon, amíg viszem ide-oda. Este 6-kor viszont már mehet a napra is, akkor már úgyis gyenge a fénye.
Viszont a te babád már nagyobb, ha játszótérre, strandra mész vele, vagy kint futkározik, és nem tudod árnyékosabb helyen tartani, jobb elővigyázatosnak lenni, és bekenni.
utolsó vagyok, kedves 16:49 es nem gondolod, hogy keresztezed a saját szavaidat??
"ha mar barnul a bor akkor karosodott. A barnulas az a termeszetes vedekezese a bornek az UV sugarak ellen"
Hogy lehet a védekezés káros????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!