Én csinálok valamit rosszul?
Szerintem éhes a babád. Ha nem kell neki több tápszer, nem fog többet enni. Nincs igaza a férjednek ebben!
Lehet, hogy nem is hasfájós szegény, hanem egyszerűen éhes.
Semmi bajt nem tudsz csinálni azzal, ha annyit adsz neki enni, amennyit szeretne. Hiszen eddig is azt csináltad, amíg szoptattál.
Bízz jobban magadban, figyeld a babát, és etesd az ő jelzési alapján.
Nekem ez a 160 kicsit soknak hangzik ilyen pici babánál. Ennyi idősen az enyém napi 6-7 alkalommal evett max 110 ml-t. Vizet nem adtam neki. Kezdettől fogva tápszeres, mert nem volt tejem, én mindig 10 ml-t emeltem az adagján, mikor azt láttam, hogy már nem bírja ki a 3 órát, csak nyűglődik az utolsó 1 órában. Most öt és fél hónapos, 5 alkalommal 150 ml-t eszik.
Amúgy ha túl sokat eszik, úgyis visszaküldi, nem csinálsz vele bajt, bár nem tudom, mennyire terheli ez meg a gyomrát. Az én babám is enne még ezen felül, de tudom, hogy csak mohó és visszabukná egy részét. Én amúgy szoktam büfiztetni etetés közben is. Hagyom, hogy megegye több, mint a felét, büfi (ilyenkor elkezd üvölteni, de elterelem a figyelmét), aztán folytatom. Az utolsó részletnél nem habzsol annyira.
Én amúgy azt mondanám, hogy ne itasd ok nélkül, és adj neki 3 óránként enni. Végülis baj nem lehet belőle. Ezt a 160 ml-t viszont átgondolnám újra.
Ha hasfájós a babád, akkor sajnos azon nem tudsz változtatni. Azért délutánonként kezd el sírni, mert arra az időre kezd el megemésztödni a tej/tápszer amit megevett. Nálunk ugyanez volt csak este 7-től hajnali 3-4ig ment a sírás.Próbálhatod hasra fektetni,kezed szárára hassal hátha segíteni tudsz neki a pukizásba és akkor kicsit nyugisabb lehet egy időre.
Picurunk 4kg-al született és 90ml kaját evett 6x egy nap.Nálunk a védőnő azt mondta 3 hónaposan, igyon par korty vizet,de többet ne..20ml kaják között soknak hangzik.
Tápszert amúgy 2 és fél max 3óránként adok neki.Meg mivel ugye hasfájós mi a kezdő milumil-ról a Novalac AC-re váltottunk az direkt kólikás,hasfájós babáknak van nekünk az bevált sokkal kevesebbet fájt a hasa az első hét után.Ha teheted próbálj tápszert váltani, mert lehet nektek se sikertörténet a milumil.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!