Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csinálok rosszul? Szoptatás

Mit csinálok rosszul? Szoptatás

Figyelt kérdés
6 hetes a babám. Az első 2-3 hétben, nonstop szoptattam, mert akkora a szopizási igénye, hogy egésznap mellen akar lenni. Viszont ettől olyan mértékben hasfájós volt, hogy egésznap torka szakadtából üvöltött, szinte semmit nem aludt, csak 10 perceket, úgyhogy átálltunk a 3 óránkénti evésre és mérem mennyit eszik, ha megette a nagykönyvben írtakat, 80-100 ml-t akkor elveszem tőle, és cumit adok helyette. Viszont 1 hete kb átalussza majdnem az egész éjszakát, este 10-kor fektetem le és hajnali 3-fél4 körül kel fel. Utána még vissza alszik, és 8-9-ig alszik. Viszont utána olyan nyűgös, hogy semmit sem képes aludni, és torka szakadtából üvölt, semmi nem jó neki, ha felveszem és magamhoz ölelem, 10 percig jó neki, majd megint üvölt, ha berakom a kiságyba és simogatom a hátát, az is csak 10 percig jó, verset, mesét olvasok, az is csak 10 percig jó, ha berakom a hintájába, az is csak addig jó, és ezt csináljuk vele este 7-ig. Mit csináljak, hogy jobb legyen neki? Etessem nappal 2 óránként? Vagy állítsak be ébresztőt, és keltsem fel éjjel is, hogy egyen? 3200 grammal született, 2850-el hoztuk haza, a 2 hetes mérésen már 3900 gramm volt, de azóta nem nagyon hízott 3900, és 4100 között szoktam őt mérni az etetéseknél.
2018. febr. 23. 06:20
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
45%

80-100? Szegény gyerek!

Biztos vagy benne, hogy olvasta a nagykönyvet?

3 naposan 120-150-et evett a kislányom.

2018. febr. 23. 07:09
 2/26 anonim ***** válasza:
19%
Ha szoptatás rá gyanakszik mint probléma keress fel egy szoptatási tanácsadót, nekem rengeteget segített.
2018. febr. 23. 07:10
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Magyarul most is sír egész nap, ráadásul egy hónapja nem is gyarapszik. Ne keltsd fel éjjel, viszont tényleg szólj a gyerekorvosnak, és keress szoptatási tanácsadót. Én is keveslem a 80-100 ml-t, ha ő többet enne, hagynám, legfeljebb közben is megbüfiztetném, szerintem nincs jobb az igény szerinti szoptatásnál, de nem vagyok szakember. Csak egy 3 gyerekes anya, aki mindegyiket így etette.:-) A hasfájással megküzdöttünk az első babánknál, kemény menet, de előbb-utóbb kinövi.
2018. febr. 23. 07:30
 4/26 anonim ***** válasza:
85%

Tehát igény szerinti szoptatás mellett aludt 10-10 perceket, de fájt a hasa.

Most nappal egyáltalán nem alszik, ugyanúgy végig sírja az egész napot, és 2-3 hete nem hízott semmit.

Miből gondolod, hogy az időre etetés jobb, mint az igény szerinti szoptatás? Nem nyertél vele semmit.

A hasfájás okát kell kideríteni.

Lehet, hogy túl sok cukorban dús, zsírban soványabb első tejet kap. Milyen a kakija? Hígabb, kicsit zöld, néha nyálkás? Szoptatás előtt lehet picit lefejni, és utána mellre tenni. Segíthet a blokk szopi is: ugyanazt az oldalt adod oda, amit legutóbb.

Ha a kaki mustár szerű, akkor inkább a gázok kínozzák. Biogaia csepp, Gripe water, Espumisan, Mecsek tea. Érdemes ezekből kipróbálni egyet, de minden baba más, lehet hogy ki kell próbálni párat, mire megvan ami beválik. Pocak simi, tornáztatás is segít távozni a gázoknak. Kicsit felnyomod a térdét a pocihoz.

Nézd meg, nincs-e valami a te étrendedben, ami hasfájást okoz. Szoptatós tea, kávé, tej, tojás, szója tartalmú virsli, stb. Két napig rizs-krumpli-kenyér-csirke, és ha jobb, akkor neked kell kiiktatni valamit.

Hordozást próbáltad? Neked is könnyebb, mint kézben vinni. A függőleges helyzet segít kijönni a pukinak, böfinek, a testközel segít lenyugodni, és a legtöbb baba nagyon jókat alszik így.

Sok esetben nem segít más a kólikán, csak az idő. Ebben az esetben türelem és kitartás! Kb. 8 hetesen szokott jobb lenni, de ebben is vannak különbségek.

2018. febr. 23. 07:30
 5/26 anonim ***** válasza:
8%

1-es válaszoló,miért lenne szegény ez a baba?A fiam 6,5 hónapos és nem eszik többet 150ml-nél!Hiába adok többet nem issza meg.Minden baba evés igénye más!

Kérdező,ne ébreszd fel éjszaka szerintem,majd felébreszti a pocakja ;) ha ugy gondolod az éhség miatt sír akkor hagyd hogy kicsit többet egyen,120ml-vel kínáld meg,ha nem kell neki úgyis meghagyja.Lehet hogy a hasa fáj,próbálj valami fájdalom csillapitót,vannak különféle cseppek,vagy masszirozd a pociját.Érdemben nem tudok tanácsot adni mert nekem egyik gyerek sem volt ilyen de a leírtak alapján én ezeket próbálnám ki

2018. febr. 23. 07:33
 6/26 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem a mennyiséget ne mérd. Amit írnak, az egy átlag a napi étkezéseket összeadva és elosztva az alkalmak számával, de egy felnőtt is többet eszik pl. ebédre, mint tízóraira; plusz a babák ugye nőnek, ami egyik nap elég volt, a másik nap már nem, és előre nem fogod tudni, mikor! Ha pedig mindig csak ugyanannyit hagyod szopni, a növekedési ugrásoknál nem lesz több tejed a nagyobb étvágyhoz. A hasfájósságot szerintem nem a gyakori szoptatás okozza (büfiztetés hiánya, vagy amit ettél, másrészről meg ki is növik a legtöbben a kezdeti érzékenységet - pl. 1 ciciről át lehet állni 2 cicire gyakorlata - és maguktól is kialakítanak kb. 3 hetes korra egy 2-4 órás rendet... stb.). De ha ez így most bevált, egyszerűen nézd meg az órát, ha már eltelt a 2 óra és még mindig újra kezdi a sírást, hiába szórakoztatod, szoptasd meg. Addig, ameddig akarja, és amikor kezd nagyon gyanús lenni, hogy ez csak nyammogás (kb. 20-30 perc után szinte biztos), ha szeretitek, hát jöhet a cumi. De mindenképp tartsatok közben, pl. két cici között biztos, egy-egy kis büfiszünetet és utána is legyen függőlegesben a válladon legalább 10-15 percig.
2018. febr. 23. 07:36
 7/26 A kérdező kommentje:
Pont ezt írtam, hogy nem tudom igény szerint szoptatni, mert akkor egész nap csak eszik. Nála nincs olyan, hogy elfordítja a fejét, és kiköpi ha jól lakott, hanem ha 2 óráig hagyom szopizni akkor addig szopizik. Van amikor 20-30 perc után elalszik rajta, 20 perc büfi, berakom a kiságyba, majd egy 20 perc múlva megint felkel és sír. Espumisant + co-lactase cseppeket adunk neki, és anyatejsűrítőport is kap, mert órákkal késöbb is rengeteg jön vissza belőle.
2018. febr. 23. 07:48
 8/26 anonim ***** válasza:
100%
Kipróbáltad, hogy a szoptatást megszakítva is megbüfizeted? Próbáldtad, hogy javul-e helyzet, ha elhagysz bizonyos ételeket az étrendedből?
2018. febr. 23. 08:02
 9/26 anonim ***** válasza:
71%
Hordozókendőt, babahordozót próbáltad már? 20 perc után még biztosan nem éhes, az igény szerinti etetés azért nem azt jelenti, hogy nonstop lógjon a cicin. Engem inkább az aggaszt, hogy nem gyarapodik, tehát valami nem oké. Beszélj a gyerekorvossal mindenképp.
2018. febr. 23. 08:04
 10/26 anonim ***** válasza:
71%

Szoptatási tanácsadót hívj ki minél előbb!! (Ibclc végzettségűt)

A mérleget jó messzire dobnám, pont a 6hetes növekedési ugrás alatt van a pici, természetes, h nonstop cicizne. Cumi meg bármi ami nem anyamell, felejtős.

Az első pár hónap nonstop szoptatás...fárasztó, de későbbre is rengeteg előnnyel jár.

Kitartást!

2018. febr. 23. 08:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!