Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy lehet szoptatás ideje...

Hogy lehet szoptatás ideje alatt fogyni?

Figyelt kérdés

Még csak 6 hetes a babácskám, de nincs mit felvennem. 5 kiló maradt a terhesség után és még feljött +2 és már a terhességet is +25 kilóval kezdtem - egészségügyi okokból.

(Láttam az eddigi válaszokat. Talán vannak újabb, obb tapasztalatok.)

2010. jún. 8. 18:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Szoptatás alatt én állandóan az édeset kívántam, pedig a terhesség alatt nem. Ha édeset ettem mindig jobban megindult a tejem, ha nem ettem előbb utóbb rosszul lettem. Felszedtem én is 5 kilót. Nekem szakemberek azt mondták, hogy szoptatás alatt nem szabad fogyózni. Abszolút a tejtermelés rovására megy. Ez az állapot más. Majd ha abbahagyod a szoptatást biztos lefogsz fogyni, rendszeres mozgással és egy kis odafigyeléssel az étkezésben.
2010. aug. 30. 22:10
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem se ártana valami jó ötlet...13-at híztam terhességgel, a kórházból -18 kg-al jöttem ki, iszonyúan örültem neki, majd a szoptatás alatt jöttek fel a kilók, 10 kg körül kellene leadnom. Pedig rengeteget mozgok, gyakorlatilag reggeltől estig rohangálok, nem zabálok,tök normálisan eszem, figyelek...stb. Szerintem hormonálisan...11 hós a babám. én is el vagyok keseredve...megoldást keresek Veled együtt
2010. aug. 30. 22:24
 13/18 nacebee ***** válasza:

mivel csak 6 hetes a babád és gondolom nem 2 hónapig akarsz szoptatni inkább szerezz be egy-két nagyobb méretű ruhát.én is +16 kg nál tartok-feküdnöm kell és az elején unalmamban ettem-de nem vagyok elkeseredve,majd szoptatás után lemegy!most láttam magamról képet amikor még nem voltam terhes,majd megszakadt a szívem,de vmit vmiért!!!!

addig tornázz és figyelj oda mit eszel,onnantól nem a mennyi a lényeg!!!

2010. aug. 31. 08:54
 14/18 anonim ***** válasza:
Én a terhesség alatt felszedtem 25kg, szülés után én sem tudtam felvenni szinte semmit. A babám sokat szopott, 6 hónapig csak azon élt és fokozatosan lement rólam a sok fölösleg. Jó a hasamon maradt, de az már nem is lesz a régi szerintem. Most 9 hós a lányom, még mindig szopik, én meg már nagyon lefogytam és sokszor gyengének is érzem magam. Szóval szerintem egyél rendesen, amit kívánsz, a szoptatáshoz minden energiára szükséged lesz.
2010. aug. 31. 10:35
 15/18 anonim ***** válasza:

Szerintem a táplálkozás a lényeg. Egészséges életmód. A minőségre kell törekedni és nem a mennyiségre. Fehér liszt helyett teljes kiörlésű, édesség helyett gyümölcs. Azt hallottam valamelyik nap a reggeliben (Rubint Réka), hogy a sok cukor fogyasztása savasítja a tejet és ez is lehet egy oka annak ha a baba hasfájós.

Szóval a napi 5 étkezés, zöldség, gyümölcs, sovány hús, hal, és lemennek a kilók, anélkül hogy fogyózna az ember. Csak egészségesen kell táplálkozni. Valamint sok séta a babával.

Nekem is kéne fogyni, de mivel újra terhes lettem (8 hónap után), így biztos nem fog menni.

Minden jót!

11 hónapos baba és 15 hetes pocaklakó anyukája

2010. aug. 31. 10:40
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én a terhesség alatt 26 kg-t híztam, a szülés után masszív 18 kg háj maradt rajtam.

Én a szoptatás kalóriaégető hatását használtam ki, persze mellette szép fokozatosan elkezdtem mozogni a 6 hetes kontroll után, eleinte csak 5 perceket, mert nem bírtam többet. Édesség és nassolás elfelejtve, kenyér napi max. 200 gramm (reggel és este 1-1 szelet), tészta + rizs teljesen elfelejtve. Sok zöldség, gyümölcs.

Így fogytam le 13 hónap alatt 16 kg-ot, úgy hogy nem koplaltam. Még mindig szoptatok, nem apadt el a tejem, és szerintem kíméletes volt a fogyásom.

Sok sikert a fogyáshoz és kitartást kívánok!

2010. aug. 31. 11:58
 17/18 anonim ***** válasza:
a10:40-es válaszolóhoz csatlakoznék. 7 hónapos a babám, egy hónapja tértem át lúgósító étrendre, és nem hogy elapadt volna a tejem, még több lett! 4 kilót fogytam eddig, és ugyanúgy tudok szoptatni. Persze az én babám jóval nagyobb, és naponta 4-szer eszik szilárd ételt, így nem vállaltam nagy kockázatot az átállással. Viszont a több zöldség fogyasztás neked sem jelenthet kockázatot!
2010. aug. 31. 12:11
 18/18 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöma válaszokat. Bátorítóak számomra. Azóta már 4 hónapos a babám, és még semmit se fogytam, de hízni sem híztam. Sajnos nálam csökkenni kezdett a tej.Már nincs meg a napi fél liter, és a 8. héttől a Milupa is fogy, mostmár szinte fele:(.

Mióta kevesebb a tejem nem kívánom az édeset, meg mást se, sajnos a folyadékot sem. Fejéssel próbálom növelni a mennyiséget és a párom is "töm" mindenféle olyan dologgal, amit a munkatársai javasolnak.

Napi fél-egy óra séta megvan, sokszor ennél több. Beszereztem néhány nagyobb méretű ruhát is, bár a régi nadrágok közül is rámjönnek a rugalmasabbak.

Sok örömöm tellik a kis tündérkémben.

Mindnyájatoknak sok örömet és bátorségot!

2010. aug. 31. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!