Más 16 hónaposa sincs el a játszótéren?
Figyelt kérdés
Az én pici fiam nem nagyon van el a játszótéren. Már vettem neki egy rakás homokozó játékot, labdát, de max. 20 percre köti le, aztán útnak indul a játszótéren, de legtöbbször azon kívülre. Megy, nézelődik, kavicsot gyűjt meg ilyenek... Lépcsőházakhoz megy, ott lépeget fel le a lépcsőkön, ha van egy nagyobb emelkedő azon megy fel le. Ezt képes egy órán keresztül játszani... Jó esetben a hintában elvan egy fél órát, de inkább a séta köti le.
Aggódnom kellene? Mit csináljak? Más is van így?
2010. jún. 8. 14:17
1/6 anonim válasza:
Nincs miért aggódnod, most fedezi fel a világot, saját magát mint önálló, anyától különálló lényt. Nem szentírás, hogy minden gyerek jól érzi magát a játszótéren, ő csatangolni szeret. Sétáljatok, rajzoljatok a földbe fadarabbal, szedjetek füvet, virágot, nézzetek madarakat, kergessétek a galambokat, labdázzatok. Egy helyben ülős játékokkal otthon próbáld lekötni, a szabadban hagy szaladgáljon. Lehet, hogy ha kinézelődte magát, szívesebben ül le homokozni. Kisfiam 19 hós egy-két hete érdekli a homokozás, előtte szaladgált, ő is lépcsőzni akart egyfolytában, hintázni mindig szeretett, meg a nagy sláger a mászóka és csúzda.
2/6 anonim válasza:
Szerintem nem.Mi is ezt csináljuk.hatalmas kertes házban lakunk,nagy udvarral,homokozó,csúszda,hintaló,labda tologatós játékék és még sorolhatnám,de ő csak rója a ház körül a köröket,a ház előtt köveket gyűjt,nézelődik,megint szalad egy kört.Időnként rá tudjuk venni hogy homokozzunk,ez nekünk is 20 percig tart,max,most kapott egy fűnyírót,azt tologatja,de a sláger még mindig csak a föl le szaladgálás,kavicsgyűjtés,stb.Szerintem ne aggódj,főleg ha azért játszik is,majd megunják a szaladgálást és kicsit lenyugszanak.
3/6 anonim válasza:
Előző vagyok. Ha a kavicsot szereti gyűjeni, vigyetek egy lapátot meg egy vödröd meg egy poharat, és pl. lapátolja a pohárba, azt öntse a vödörbe. Egyrészt ismerkedik a kavics hangjával, illetve a mennyiségi különbségekkel is. Lehet fordítva is, telepakolni a vödröt, és lám, ha beleöntjük a pohárba, a pohárból kifolyik, mert az kisebb. Nekünk van kis dömperünk, madzagot kötöttem rá, azt húzogatja és lapátolja bele a kavicsot.
4/6 anonim válasza:
utolsó vagyok, nem előző voltam hanem első :-)
5/6 anonim válasza:
Velünk is ez van, a lányom 15 hónapos és leginkább csak járkálunk a játszótéren, hangyákat nézeget, a madarak után futkos, cipeli a labdáját, tologatná a babakocsiját. A hasonló korú babák nem érdeklik, keresztülnéz rajtuk, inkább a nagyobb gyerekekhez menne, de ők nyilván nem akarnak játszani vele... Azt hiszem, ez életkori sajátosság.
6/6 A kérdező kommentje:
Megnyugtattatok, köszönöm! :)
2010. jún. 9. 14:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!