Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Holnap lesz 6 hónapos a...

Holnap lesz 6 hónapos a babám, idáig csak anyatejes volt. Répával szeretném kezdeni a hozzátáplálást, de nem tudom, hogy merjek e piacon venni, nincs tele nitráttal vagy inkább adjak üveges bébipapit? Ti mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés
2010. jún. 8. 11:50
 1/10 anonim ***** válasza:
szia, a primőr répa bizony nitrátos lehet. de a múltkor láttam egy kiadványt az rovosnál, ami szerint a répa allergizálhat. erről előtee sose hallottam. mondjuk az enyém meg sem eszi, nemigen van oda érte, bár már 17 hónapos.
2010. jún. 8. 11:57
 2/10 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem almával kezd, az könnyebben emészthető! Nekem a répát még most sem tudja megemészteni, pedig már 7 hónapos és 5 hósan keztük almával, őszibarackkal, körtével, szilvával, sütőtökkel, majd burgonyával, répával, husival és így tovább! De én egyébként mindkét répát kipróbáltam, a bébiételt is és a zöldségesnél kaphatót is!
2010. jún. 8. 12:01
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem a védőnő azt tanácsolta, ha répával kezdem, semmiféleképpen piacival vagy otthonivál kísérletezzek. Vegyek inkább üvegest. Meg sem eszi egyébként a piacit/otthonit, csak az üveges ízlik neki.
2010. jún. 8. 12:04
 4/10 anonim ***** válasza:

Én sem adtam külön répát a kisfiamnak. Mindig csak valamibe kevertem, pl. cukkinihez, amikor már azt evett, mert egy kis ízt adott neki. Azt is inkább üvegeset vettem.

Tényleg jobb, ha almával kezdesz.

2010. jún. 8. 12:04
 5/10 anonim ***** válasza:

Én mindig vettem répát, soha nem adtam üveges, bár nem nagyon szereti.

A hozzátáplálást gyümölccsel kezdtem (alma, barack, körte, szilva, banán), általábban 2-3 félét összerturmixoltam.

2010. jún. 8. 12:16
 6/10 anonim ***** válasza:

Erre én is kíváncsi vagyok, mert én almával akartam kezdeni, de semmilyen formában nem eszi a picim :(

Lehet, mi is kipróbáljuk a répát (ezek szerint üvegest).

2010. jún. 8. 13:00
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Lehet akkor almával kezdünk mi is...
2010. jún. 8. 13:45
 8/10 anonim ***** válasza:

Az a baj az üveges ételekkel, hogyha hozzászokik akkor egy idő után nem fogod tudni rászoktatni a "házi kosztra". Én mindig egy őstermelő nénitől veszem a répát, meg a krumplit és a fiam imádja. Bár a hozzátáplálást érdemes a gyümölccsel elkezdeni.

Ja és nem utolsó sorban az üveges kaják nagyon drágák. Kb. 200-300 Ft egy üveg, ami nekünk már egy étkezés alatt elfogy.

Jó a sütőtököt én is üvegbe veszem, mert máshogy nem jutok hozzá, de ahogy majd árulja az én őstermelő nénim azzonnal veszek és le fogom fagyasztani.

2010. jún. 8. 14:14
 9/10 anonim ***** válasza:
Ez nem minden babánál igaz, hogy üveges után nem eszi meg a házi kosztot. Kisfiam egy ideig csak üvegeset kapott, majd egyik napról a másikra áttértünk a saját készítésűre. Semmi gond nem volt.
2010. jún. 8. 14:16
 10/10 anonim ***** válasza:

Mi 5 hónaposan kezdtük gyümölcs kóstolgatással: alma, banán, barack(üveges)

A 6. hónap után kapott főzeléket: krumpli-alma, krumpli-répa, krumpli-sütőtök. Én piacon vásároltam és mindig teszek a főzelékbe egy kis anyatejet.

(Jégkockatartóban fagyasztom és steril zacskóban tartom, 2 kockát kap a főzelékbe)

A védőnőnk szerint a répa szorulást okozhat, ő heti egyszer javasolta.

Hajlamos is szorulásra a babám, mostanra állt be megint az emésztése.

2010. jún. 8. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!