Holnap lesz 6 hónapos a babám, idáig csak anyatejes volt. Répával szeretném kezdeni a hozzátáplálást, de nem tudom, hogy merjek e piacon venni, nincs tele nitráttal vagy inkább adjak üveges bébipapit? Ti mit tanácsoltok?
Én sem adtam külön répát a kisfiamnak. Mindig csak valamibe kevertem, pl. cukkinihez, amikor már azt evett, mert egy kis ízt adott neki. Azt is inkább üvegeset vettem.
Tényleg jobb, ha almával kezdesz.
Én mindig vettem répát, soha nem adtam üveges, bár nem nagyon szereti.
A hozzátáplálást gyümölccsel kezdtem (alma, barack, körte, szilva, banán), általábban 2-3 félét összerturmixoltam.
Erre én is kíváncsi vagyok, mert én almával akartam kezdeni, de semmilyen formában nem eszi a picim :(
Lehet, mi is kipróbáljuk a répát (ezek szerint üvegest).
Az a baj az üveges ételekkel, hogyha hozzászokik akkor egy idő után nem fogod tudni rászoktatni a "házi kosztra". Én mindig egy őstermelő nénitől veszem a répát, meg a krumplit és a fiam imádja. Bár a hozzátáplálást érdemes a gyümölccsel elkezdeni.
Ja és nem utolsó sorban az üveges kaják nagyon drágák. Kb. 200-300 Ft egy üveg, ami nekünk már egy étkezés alatt elfogy.
Jó a sütőtököt én is üvegbe veszem, mert máshogy nem jutok hozzá, de ahogy majd árulja az én őstermelő nénim azzonnal veszek és le fogom fagyasztani.
Mi 5 hónaposan kezdtük gyümölcs kóstolgatással: alma, banán, barack(üveges)
A 6. hónap után kapott főzeléket: krumpli-alma, krumpli-répa, krumpli-sütőtök. Én piacon vásároltam és mindig teszek a főzelékbe egy kis anyatejet.
(Jégkockatartóban fagyasztom és steril zacskóban tartom, 2 kockát kap a főzelékbe)
A védőnőnk szerint a répa szorulást okozhat, ő heti egyszer javasolta.
Hajlamos is szorulásra a babám, mostanra állt be megint az emésztése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!