Nektek milyen 3 szótagú lánynevek jönnek/jöhetnek szóba?
Barbara,Borbála,Beáta,Beatrix,Bettina,Fedóra,Glória,
Heléna,Kamilla,Laura,Larina,Liána,Lilien,Loretta,Lorina,
Matilda,Miranda,Mirella,Marina,Narina,Nikola,Norina,
Regina,Renáta,Sarolta,Szabina,Szilvia,Szófia,Natasa,
Tamara,Zsuzsanna,Rozina,Rozita,Liliána.
Elmira, Bianka, Leona, Délia.
Kb. ezek :)
Van több is.
A Mirella, Miléna, Liána leginkább, amik tetszenek, persze van még jópár a felsorolásból (Johanna, Barbara, Laura, Dorina, Vivien), csak ezek a családban már foglaltak.
Szerintem a keresztnév-választáskor nagyon fontos ismerni a vezetéknevet, nem csak az utolsó hangját.
Saját gyerekeimnek háromszótagú a vezetékneve, és mikor keresgéltünk, volt olyan szintén 3szótagú keresztnév, amivel inkább valami versre hasonlított volna a lányom neve. (Szótag szerint így hangzott: o-o-á-a-u-a - így a férjem leszavazta a Laurát...)
Laura, Bianka, Evelin, Vivien, Izabell, Júlia, Katalin, Orsolya, Mariann, Annabell, Viola, Lilien - ezek tetszenek nekem.
Paula, Hermina, Andrea, Tímea, Mónika, Erika, Krisztina- szintén háromszótagúak.
Nekem bejön még az Eszter, Elza, Gréta, Petra, Réka, Rita, Lilla, Lili, Fanni, Anna, Hanna, Kinga, Kata, Kriszta - ha esetleg nem ragaszkodnál a három szótaghoz.
(Jázmin az elmúlt 10 évben többször is az első helyen végzett, azt semmiképpen nem adnám a gyakorisága miatt.)
Zs-betűt tartalmazó, meg egy-két - számomra - 'öregasszonyos' nevet semmiképpen nem adnék (ez a saját véleményem, és tudom, h. sokak nagymamája, nagynénje, édesanyja ilyen nevű, ezért előre is bocs): Zsuzsanna, Jolán, Gizella, Erzsébet/ Erzsi, Mária, Margit, Magdolna, Márta, Zsófia, Fruzsina - szerintem egy női név legyen 'könnyed', ezért a fentiek nekem túl 'nehezek' egy kislányhoz (első 14-16 éve), és egy fiatal nőhöz, ill. akiket ilyen névvel ismerek mostanra 60-70+-os idősebb hölgyek.
Gondolom, ha cz-re végződik a nevetek, akkor c, cs, sz, zs betűvel kezdődő keresztnév szóba sem jöhet.
Egyre sanszosabb, hogy kislány lesz, a Mirellában sikerült megállapodnunk :)
Egyébként Berecz a vezetéknév.
Sehol nem láttam írva:
Klarissza
Az én lányomat így neveztem el
(Tudom, régi kérdésre válaszolok, ezért 'csak úgy' itt hagyom :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!