Amit hallgattattatok a babátokkal amikor még pocakban volt, megismeri, megnyugtatja kint?
24. hetes vagyokm. Én pl. vettem egy Doodoo nyuszit és a zenét ill. az anyaméhes hangot is odateszem a pocakomhoz napi 10-10 perce, és remélem, hogy meg fogja ismerni, ha kibújik és megnyugszik tőle! :)
Nektek van tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?
A szakemberek azt is kiderítették, hogy a zene különösen jótékony hatással van a magzat, később pedig a baba fejlődésére. A magzatkorban történő zenehallgatás elősegíti a születendő gyermek kreativitását, csemeténk később jobb nyelvi és matematikai készségekkel rendelkezik majd, ha gyakran hallgatunk együtt zenét.Azok a babák, akik zenét hallgattak magzatként, csecsemőként nyugodtabbakvoltak mint a zenét nélkülöző társaik. Ha csecsemőkorban is folytatjuk a kicsi „zenei képzését”, sokat teszünk azért, hogy gyorsabb és könnyebb legyen a beszédfejlődése.Továbbá a zene összehangolja a két agyféltekét, formálja az értelmet, az érzelmeket, tökéletesíti a mozgást, segíti a szociális érést.
Az újszülöttek képesek felismerni a magzatként hallott zenét. Ha a nyűgös kicsinek lejátsszuk a várandósság alatt hallgatott kedvenceinket, azt fogjuk tapasztalni, hogy a baba megnyugszik, mosolyog, boldogan gőgicsél az ismerős dallamokról. Különösen jól fog ez jönni, amikor képtelenek vagyunk elaltatni bömbölő csemeténket.
Én a tényleges zapasztalatokra lennék kíváncsi.
Anyám is ezzel jött, ez netto butaság. Csinálj értelmesebb dolgokat, olvass, sétálj.
-1-
A baba a magzatvízben alig hall valamit.
Te sem nagyon hallasz a víz alatt,kb. Ő is ennyit hallhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!