Ti bejelentkeztek, vagy várjátok, hogy hívjanak, újszülött látogatásakor?
Helyzet a következő. Meg volt beszélve, hogy kb mikor 1 hetes a baba, megyünk látogatni (nem egy városban vagyunk, de azért 2-3 hetente megyünk arra). Ez már születése előtt hetekkel le volt egyeztetve. Akkor szóltak (illetve dehogy szóltak, én kérdeztem rá), hogy most mégse, mert sokan betegek, nehogy odavigyünk valamit (nyilván betegen nem mentem volna). Na most én azóta nem kérdeztem, hogy akkor mikor is mehetnénk, ők sem szóltak.
Ti rákérdeznétek, vagy megvárnátok, hogy szóljanak? Lassan az ajándékba szánt kisruhákat is ki fogja nőni. 62-t vettem, de majdnem 60cm-vel született a kissrác... nem mondanám távoli rokonnak, ők az én gyerekemhez kb 10 naposan jöttek, igaz koranyáron.
Gyerekkel mennétek látogatóba? Mert ha igen, akkor lehet azert nem akarja, hogy menjetek.
Nekem is 1honapja született a kusbabám, és a doki azt tanácsolta, amíg tart az influenza szezon, ne fogadjunk látogatókat! Egy pici újszülöttnek nagyon nem hianyzik egy ilyen megbetegedés!
Figyelj, ha én valakivel annyira jóban vagyok és közelinek érzem magamhoz, akkor felhívom, és nem sértődök meg, hogy most miért nem keres ő.
És ez nálam minden helyzetre vonatkozik. Nemcsak erre a babalátogatósra. Ha hiányzik valaki, akkor keresem. És nem duzzogok, hogy ő miért nem keres. Ez olyan kis tinilányos viselkedés.
Tényleg ráírhatsz max. annyit, hogy megkérdezed, hogy vannak, szóljanak, ha alkalmas a látogatás.
De megértem, ez mindig olyan izé. Nehéz eldönteni, hogy most akkor teszel rosszat, ha rákérdezel, vagy akkor, ha nem. Ha rákérdezel, akkor fujjoghatnak azért, hogy nyomulsz, ha meg nem, akkor azért, mert lám, le se szarod őket.
Én most egy régi barátnővel vagyok így, akivel régen sülve-főve együtt voltunk. 3 hónap különbséggel születtek a gyerekeink, az övé előbb. Akkor beszéltünk a szülés után 2 héttel, előtte sms-t írtam, arra nem válaszolt, aztán hívtam, nem vette fel, de visszahívott. Meghívott magukhoz látogatni, elmentem, megnéztem a kislányt, beszélgettünk, eljöttem. Ekkor 5 hetes volt a baba. Mikor az én lányom megszületett, már aznap beszéltünk, rámírt, visszaírtam, mikor aludt a babám. Hazaértünk, érdeklődött, hogy vagyok, mondtam, hogy elég jól, ha szeretnének, bármikor jöhetnek látogatni. Volt majdnem 3 hónapos a gyerek, mire ideértek, sebaj, elfoglaltak biztos.
Azóta nagyon felületes a kapcsolatunk, igazából én próbálkoztam, de úgy fest, ő nem ér rám. Most év elején megszületett a második gyereke, aznap írtam neki, hogy gratulálok (hívással nem akartam zavarni). Megköszönte, azt mondta, pihennek, jelentkezik, ha megerősödtek. Hát, azóta is jelentkezik, de arról azért posztolt képet, hogy a nagyobbik lánnyal bölcsis farsangon voltak, a kicsit is vitte, szóval gondolom elég erősek már.
Most én is ezen dilemmázok, hogy ha nem megyek babalátogatni, nyilván bunkó vagyok, mert ők voltak nálunk anno. De miután azt mondta, hogy majd keres, ha úgy érzi, nyomulásnak érzem, ha ráírok. Meg hát ja, pitizni se szeretnék senkinek. Nem könnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!