Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti bejelentkeztek, vagy...

Ti bejelentkeztek, vagy várjátok, hogy hívjanak, újszülött látogatásakor?

Figyelt kérdés

Helyzet a következő. Meg volt beszélve, hogy kb mikor 1 hetes a baba, megyünk látogatni (nem egy városban vagyunk, de azért 2-3 hetente megyünk arra). Ez már születése előtt hetekkel le volt egyeztetve. Akkor szóltak (illetve dehogy szóltak, én kérdeztem rá), hogy most mégse, mert sokan betegek, nehogy odavigyünk valamit (nyilván betegen nem mentem volna). Na most én azóta nem kérdeztem, hogy akkor mikor is mehetnénk, ők sem szóltak.

Ti rákérdeznétek, vagy megvárnátok, hogy szóljanak? Lassan az ajándékba szánt kisruhákat is ki fogja nőni. 62-t vettem, de majdnem 60cm-vel született a kissrác... nem mondanám távoli rokonnak, ők az én gyerekemhez kb 10 naposan jöttek, igaz koranyáron.

2018. febr. 15. 09:49
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

Gyerekkel mennétek látogatóba? Mert ha igen, akkor lehet azert nem akarja, hogy menjetek.

Nekem is 1honapja született a kusbabám, és a doki azt tanácsolta, amíg tart az influenza szezon, ne fogadjunk látogatókat! Egy pici újszülöttnek nagyon nem hianyzik egy ilyen megbetegedés!

2018. febr. 15. 13:23
 22/35 A kérdező kommentje:
Hát szorosan fogva igen, nagynéni, de 2 évvel vagyok idősebb az apukánál, anyukával meg egyidős, együtt járunk nyaralni, programozni.. de még mindig nem értem, miért nekem kell magyarázni, hogy közeli rokon vagyok, miért nem lehet simán csak elhinni?! Van egy 3 évesünk, de nyilván nélküle mentünk volna, ez is volt megbeszélve.
2018. febr. 15. 13:36
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, ha én valakivel annyira jóban vagyok és közelinek érzem magamhoz, akkor felhívom, és nem sértődök meg, hogy most miért nem keres ő.

És ez nálam minden helyzetre vonatkozik. Nemcsak erre a babalátogatósra. Ha hiányzik valaki, akkor keresem. És nem duzzogok, hogy ő miért nem keres. Ez olyan kis tinilányos viselkedés.

2018. febr. 15. 13:40
 24/35 anonim ***** válasza:
65%
De mit háborogsz?? Hetekig nem fogadnának az is teljesen normális lenne! Egy új kisbaba érkezése nem a látogatók babázásáról szól! Minden rokon tud ülni a popóján és kivárni amíg szívesen látják. Ez akár 2 nap, akár 2 hónap, belefér és tiszteletben illik tartani akkor is ha nem nagynéni vagy hanem az atyaúristen. Most ők az elsők.
2018. febr. 15. 13:40
 25/35 anonim ***** válasza:
70%
Írj már rá az apukára, hogy mikor ugorhatnátok fel egy óra hosszára megnézni a kicsit. Pont. Ha elhajt vagy nem ír vissza, akkor feleslegesen hajtod ezt közeli rokon dolgot, mert ők máshogy gondolják ezt.
2018. febr. 15. 13:49
 26/35 anonim ***** válasza:
33%
Nagyon kemények az ide válaszolgatók.. :D Kérdező, ezt kell megértened, Te már nem vagy fontos. Fontos voltál, amíg nem volt gyerekük, amíg programokat lehetett együtt csinálni, amíg segítettél nekik a bababútor vásárlásban és minden egyébben, sőt, még a gyerek születése előtt pár órával is fontos voltál, de most már nem vagy az. Most már csak ők a fontosak egymásnak és érthetetlen (nem, nem az) hogy ez téged miért zavar. Ha pedig annyira bánt, akkor írogass csak nekik, ahogy itt tanácsolják, vagy hívd fel őket, nem számít, hogy ők nem keresnek, ők lekoptatnak, ők egy hónapja nem írtak egy sort se neked, hiszen ez láthatod 20-ból 18 ember szerint teljesen normális, és egyébként is Te már csak egy távoli rokon vagy. Ne legyél sértődött kisgyerek, vegyél nekik inkább még valamit. Lehet megint 0-ra pontozni.
2018. febr. 15. 14:10
 27/35 anonim ***** válasza:
23%
Egyik az, hogy ne az anyukának írkálj, hanem a testvéreddel beszéld meg! Valszeg az anyuka le sem sar, csak addig voltál barinő, amíg bebútoroztad a babaszobát. Gondolom az ő testvérei már voltak. Sok helyen van ez így, hogy a kismama rokonai a fontosabbak, a többire meg fúj a nagyasszony. Nálunk is van ilyen. De az ajándékokért sorbanáll, amúgy meg nem szívesen lát. Ez van. Testvéreddel beszéld meg. Vagy küld el a cuccot, vagy rakd el mélyre azt jó lesz majd valakinek. Én biztos nem kuncsorognék náluk. Meg kell mondani a báttyusnak, hogy szóljon mikor jó, többet nem kérdezed. El lehet mondani azt is, hogy tudod nagyon jól, hogy mások már voltak, és rosszul esik, hogy téged nem hívtak, annak ellenére, hogy sokat segítettél.
2018. febr. 15. 14:22
 28/35 anonim ***** válasza:
44%
Uccsó kettő is sértett nagynéni? Nem rohanhattatok fontoskodni a gyermekágyas családhoz tán? Érzelmi intelligenciátok 0.
2018. febr. 15. 14:54
 29/35 anonim ***** válasza:
15%
Nem, nem vagyok sértett nagynéni, engem a kórházba is behívott a testvérem. Olyan kapcsolat alakult ki az unokaöcsémmel, hogy bármikor rám tudja bízni, engem nagyon szeret a kiskölök. Ha viszont nem engedett volna a gyerek közelébe hetekig, akkor tuti nem számíthatna rám a gyerekcsőzködésben.
2018. febr. 15. 15:34
 30/35 anonim ***** válasza:

Tényleg ráírhatsz max. annyit, hogy megkérdezed, hogy vannak, szóljanak, ha alkalmas a látogatás.

De megértem, ez mindig olyan izé. Nehéz eldönteni, hogy most akkor teszel rosszat, ha rákérdezel, vagy akkor, ha nem. Ha rákérdezel, akkor fujjoghatnak azért, hogy nyomulsz, ha meg nem, akkor azért, mert lám, le se szarod őket.

Én most egy régi barátnővel vagyok így, akivel régen sülve-főve együtt voltunk. 3 hónap különbséggel születtek a gyerekeink, az övé előbb. Akkor beszéltünk a szülés után 2 héttel, előtte sms-t írtam, arra nem válaszolt, aztán hívtam, nem vette fel, de visszahívott. Meghívott magukhoz látogatni, elmentem, megnéztem a kislányt, beszélgettünk, eljöttem. Ekkor 5 hetes volt a baba. Mikor az én lányom megszületett, már aznap beszéltünk, rámírt, visszaírtam, mikor aludt a babám. Hazaértünk, érdeklődött, hogy vagyok, mondtam, hogy elég jól, ha szeretnének, bármikor jöhetnek látogatni. Volt majdnem 3 hónapos a gyerek, mire ideértek, sebaj, elfoglaltak biztos.

Azóta nagyon felületes a kapcsolatunk, igazából én próbálkoztam, de úgy fest, ő nem ér rám. Most év elején megszületett a második gyereke, aznap írtam neki, hogy gratulálok (hívással nem akartam zavarni). Megköszönte, azt mondta, pihennek, jelentkezik, ha megerősödtek. Hát, azóta is jelentkezik, de arról azért posztolt képet, hogy a nagyobbik lánnyal bölcsis farsangon voltak, a kicsit is vitte, szóval gondolom elég erősek már.

Most én is ezen dilemmázok, hogy ha nem megyek babalátogatni, nyilván bunkó vagyok, mert ők voltak nálunk anno. De miután azt mondta, hogy majd keres, ha úgy érzi, nyomulásnak érzem, ha ráírok. Meg hát ja, pitizni se szeretnék senkinek. Nem könnyű.

2018. febr. 15. 16:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!