Miért "versenyeznek" az anyukák egymás között? Kinek mit tud a gyereke, hány foga van, mikor bújt ki, megfordul már, stb stb?
Irígységből.
Ismerősnek lánya van, fiút akartak és 2. gyerek nem jött össze, viszont nekem fiaim lettek és lehordja őket mindennek az ő lánya szerinte mindenben ügyesebb, okosabb, pedig csak annyi a különbség, hogy csendes egyhelyben ülő a gyereke, és kesobb beszélt, járt is.
A versengés egy önigazolás feléjük, hogy valamit nagyon jól csinálnak, függetlenül attól, hogy rajtuk múlik-e vagy nem, hogy hamarabb bújik ki a gyerekének a foga, mint a szomszéd gyerekének.
Pl. hiába foglalkozol a babával/gyerekkel és énekelsz és mesélsz neki a nap 24 órájában, akkor sem fog hamarabb beszélni, mint a szomszéd Sárika, mert idegrendszerileg nem érett rá. De az anyukák mégiscsak mesélnek a gyereknek, hogy hátha..., és ha a vártnál hamarabb kezd beszélni a gyerek, akkor ráfogják, hogy amiatt volt, mert sokat beszélt hozzá, és amikor lehet, ez az anyuka hinti ezt a butaságot, a főleg tapasztalatlan anyukák meg bekajálják és elhiszik magukról, hogy rosszul csinálnak valamit, mert az ő gyerekük még nem beszél.
Közben a beszélő gyerek anyukájának meg hízik a mája, hogy ő aztán kiemelkedik és szuperanyu, mert... Miközben meg nem ettől függ.
És ez csak egy pl. volt. Ugyanez igaz a fogzásnál, a hasfájásnál, a mozgásfejlődésnél stb.
Egyrészt szerintem ez kicsit a női alaptermészetből is fakad, nekem már régi észrevételem az, hogy sokkal nehezebb velük együtt dolgozni, mint férfiakkal, mert állandóan megy fejben a harc. (Én is nő vagyok amúgy, de a kötelezőkön kívül egyáltalán nem keresem más nők társaságát)
Ugyanakkor nagypapám és a szomszédja ugyanezt tolják: a két dédunoka nagyjából egyidős, papáé már gyönyörűen, értelmesen, összefüggően beszélt két éves kora előtt, a másik kislány pedig még 8 hónaposan elindult. Na hát ezeket a párbeszédeket sosem felejtem el. :D Már várom, hogy melyik fog majd a saját dédnagyapja szerint előbb eljutni a Holdra, vagy nem tudom. Folyamatosan egymásra licitálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!