Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 gyerek mellé harmadikat?

2 gyerek mellé harmadikat?

Figyelt kérdés

Érvek, ellenérvek?

Kis korkülönbség (1-2-3 év) vagy inkább nagyobb (4-6 év)?

30 év alattiak vagyunk a férjemmel.

2018. febr. 8. 11:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
60%

5/10

Azért írtam, hogy ha szeretnék mindketten..

2018. febr. 8. 13:09
 12/20 anonim ***** válasza:
1 gyerek mellett szinte semmire nem volt időm, lett még egy gyerek és át kellett szervezni a dolgokat meg egy kicsit pörögnöm,időm szépen ki volt töltve. Lett még egy baba és akkor újra átszervez felpörög. Rosszabb vagyok mint egy duracell nyuszi ami főleg akkor látszik amikor nincsenek ott a gyerekek és másokkal vagyok akik szépen elvannak én meg csak repkedek össze vissza :D Vannak napok amikor az alig fér bele,hogy leüljek kicsit,de vannak napok amikor csak arra nincs időm amire nem akarom,hogy legyen. Segítség 300km-re a szüleim,szóval minden úgy van szervezve,hogy magunk vagyunk. Nyaranta a nagyobb a szüleimnél van 2 hétig,hát 2 gyerek mellett rendesen tudunk unatkozni :) 8 éves,5 éves,3 éves
2018. febr. 8. 14:46
 13/20 anonim ***** válasza:
58%

10. ez nagyon szép volt!

5.

2018. febr. 8. 14:55
 14/20 anonim ***** válasza:
53%
En szerettem volna 3ikat.. De mivel nekem csak az johet szoba, hogy max 1ev vagy nagyon max 1,5ev legyen koztuk.. De mivel mar a kicsi is 1lesz a nagy meg 2 igy nem.. Szerintem nem jo a nagy korkulombseg egyaltalan..
2018. febr. 8. 15:48
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
14, nalunk 7 év van és tökéletesen bevált. Nem tudom mire alapozod hogy nem jó.
2018. febr. 8. 16:41
 16/20 A kérdező kommentje:

Szerintem mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Nem általánosítva, mert lehet épp nem úgy lesz, mivel nincs 2 egyforma gyerek.

De ha pici a korkülönbség, annyiból nehezebb, hogy kettőre kell nagyon figyelni, hogy ne vegyen a szájába semmit, ne rántsa magára a lobogó ételt, ne verje be a sarkokba a fejét, ne guruljon le a lépcsőn, stb. Két pelenkás, esetleg szopik vagy tápszerezik még mindkettő, azért nem egyszerű, de valószínűleg szoros lesz a kapcsolatuk, együtt nőnek fel, életkorukból adódóan hasonló dolgok foglalkoztatják őket egy ideig.

A nagy korkülönbségnél már a nagy, nagyok mellett már nem kell folyamatosan ott lenni, ők már azért el tudják foglalni magukat 10 percre, amíg csak a picivel tudsz foglalkozni. Segíteni is tudnak, persze nem várja el az ember, hogy ők neveljék a kicsit, de több mindent megértenek, a féltékenység is jó eséllyel ki fog maradni.

2018. febr. 8. 19:38
 17/20 anonim ***** válasza:
60%
Nekem 16,5 hónap van a fiam és lányom között, a kicsi most másfél éves. Remélem minél hamarabb teherbe esem a harmadik babával. Nehéz volt az eleje velük, egyik sem mintababa, nem az eszem-alszom típus. De mégis a kis korkülönbség híve vagyok, annak, hogy így igazi barátként nőnek fel. Rengeteget foglalkozunk velük, hiszen a kötödést és a szinapszist is csak most lehet megalapozni, így társasági életünk nincs egy ideje, de a házasságunk és családunk boldog.
2018. febr. 8. 19:52
 18/20 anonim ***** válasza:
17es vagyok, pillanatkép róluk, hogy együtt logicoznak... kis korkülönbség esetén nem nyűg a nagynak a kicsi...
2018. febr. 8. 19:55
 19/20 anonim ***** válasza:
Hja, nem nyűg, hanem vetélytárs. A nagy különbségnél a nagynak meg igazi kistestvér a kicsi. Én ezt látom. A kis különbségesek ölik egymást, ha épp nem logicoznak.
2018. febr. 8. 22:13
 20/20 anonim ***** válasza:

Mi eredetileg 3 gyereket szerettünk volna.

Megszületett az első, ő egy " álom-baba" volt, 1 éves korában már készen álltunk a tesóra, sikerült is egyből, 21 hónap lett köztünk. Ő elég sírós, keveset alvó baba lett, az a fajta, akit 5 percre ha le tudtam tenni már örültem :) éjjelente is sokat ébredt 3 éves koráig, így mellette nem vállaltam volna be mégegy babát. Most 4 éves és most látom rajta, hogy nem viselné rosszul a testvért, a nagy pedig kifejezetten szeretne és mostmár én is bírnám, meg apa is :) Szóval, ha minden jól meg kb 5 év lesz köztük, nálunk ez lesz az ideális, de máshol szerintem működhet kisebb korkülönbséggel is.

2018. febr. 9. 06:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!