2 gyerek mellé harmadikat?
Érvek, ellenérvek?
Kis korkülönbség (1-2-3 év) vagy inkább nagyobb (4-6 év)?
30 év alattiak vagyunk a férjemmel.
5/10
Azért írtam, hogy ha szeretnék mindketten..
Szerintem mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Nem általánosítva, mert lehet épp nem úgy lesz, mivel nincs 2 egyforma gyerek.
De ha pici a korkülönbség, annyiból nehezebb, hogy kettőre kell nagyon figyelni, hogy ne vegyen a szájába semmit, ne rántsa magára a lobogó ételt, ne verje be a sarkokba a fejét, ne guruljon le a lépcsőn, stb. Két pelenkás, esetleg szopik vagy tápszerezik még mindkettő, azért nem egyszerű, de valószínűleg szoros lesz a kapcsolatuk, együtt nőnek fel, életkorukból adódóan hasonló dolgok foglalkoztatják őket egy ideig.
A nagy korkülönbségnél már a nagy, nagyok mellett már nem kell folyamatosan ott lenni, ők már azért el tudják foglalni magukat 10 percre, amíg csak a picivel tudsz foglalkozni. Segíteni is tudnak, persze nem várja el az ember, hogy ők neveljék a kicsit, de több mindent megértenek, a féltékenység is jó eséllyel ki fog maradni.
Mi eredetileg 3 gyereket szerettünk volna.
Megszületett az első, ő egy " álom-baba" volt, 1 éves korában már készen álltunk a tesóra, sikerült is egyből, 21 hónap lett köztünk. Ő elég sírós, keveset alvó baba lett, az a fajta, akit 5 percre ha le tudtam tenni már örültem :) éjjelente is sokat ébredt 3 éves koráig, így mellette nem vállaltam volna be mégegy babát. Most 4 éves és most látom rajta, hogy nem viselné rosszul a testvért, a nagy pedig kifejezetten szeretne és mostmár én is bírnám, meg apa is :) Szóval, ha minden jól meg kb 5 év lesz köztük, nálunk ez lesz az ideális, de máshol szerintem működhet kisebb korkülönbséggel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!