Hogyan szerettessem meg 1 évesemmel a fogmosást?
Már amikor meglátja a fogkefét sírva, üvöltve menekül.:(
Tehát a fogmosás maga is küzdelem.
Fiammal úgy csináltam, hogy előtte mostam fogat, sőt leültem mellé a földre. Vicces volt, érdekelte, aztán adtam az ő kezébe is fogkefét. Most együtt mosunk fogat, mindig. A végén, egy kicsit megmosom neki, de ezt nem mindig hagyja. Nem erőltetem, mert azt gondolom, hogy egy-két elhagyott "rendes" fogmosás kevesebbet árt, minthogy ne utálja meg. Azt mondom fogmosás, és már csattog a fürdőszobába és nyújtja a kezét.
Most, hogy már gyerkőcöd utálja, nehezebb, mint a legelején, de egy próbát megér a közös fogmosás és talán ha egy kicsit nem érzi az erőltetést.
mi mindig egyutt mosunk fogat, van, hogy ő nekem, es en neki, nagyon elvezi.
mondjuk en 10 hos kora ota mosom a fogat, mert annyi foga van, mint egy capanak.
jo, hasznos tanacsot adva: ne eroltesd, es csinalj ugy, mint akit nem erdekel, viszont mindig elotte mossatok fogat, ahanyszor csak lehetseges. a génjeiben van az utanzas, elobb utobb o is akarja majd :)
meg viccesen keltsd fel az erdeklodeset, en mindig amikor fogat mostam, mondtam, hogy "sika- mika, sika-mika", és amikor nem mostam fogat akkor is mondtam, mutattam, rohogott
szepen lassacskan csinald, ne gorcsolj, nyugi, jó lesz.
meg nem tudom milyen fogkremet hasznalsz, nekunk colgate van mentolos gyerekeknek, a bebim szereti, de elofordulhat, hogy mas bebi meg a gyumolcsoset kedveli jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!