Szerintetek gond lenne ha fél évesemmel áttérnénk a napi 4-szeri étkezésre?!?!?
Hát szerintem kevés, megvan neki az amúgy min. 500 ml tej vagy tejalapú étkezés?
Az én kislányom is 6 hónapos 3 cicizés és 3 étkezés (tízórai, ebéd, uzsonna) van egy nap nálunk, kb így néz ki:
-reggel fél 7-7 körül cici
- 10-11 között a tízórai, valami gyümölcs+ zab vagy köleskása, keksz, babajoghurt ilyesmi
- cicin elalvás
- délután 2-3 körül ebéd (heti 2-3 alkalommal húsos)
- este 6-7 között tejpép (imádja)
- esti fürdés után 9 órakor cici és alvás
az éjszakákat átalussza
A kisfiam fél éves. Reggel már nem mindig kell neki a cici, így már kiváltottuk a reggelit(7-8 körül), tízórait(10kor), ebédet(12-13 között), uzsonnát(16kor), vacsorát(18kor) és csak elalvás előtt szopik(20körül).
A szopit azért sem erőltetem, mert ha nem kell neki, akkor megharap (van már két foga).
Köszi! Most kezdtük a hozzátáplálást tehát még nem tudom kiváltani mással egyik étkezést sem. Napi 800-850ml tejcit elfogyaszt. Én is kevesellem a 4 étkezést de nagyon nem akarja a délutáni tejcit.
6h tejci 150-180ml
10:30 kóstoltatás és tejci 150ml
14:30 üvöltés a tejcin 60-90ml
18:30 tejci 150ml
22:30 tejci és alvás 250ml
Ez van most...
Enyém pár hónaposan is csak napi 4-szer evett. Kb 7 hós korától eszik 5-6 alkalommal.
Figyelj, nem a szemed előtt fog éhen halni, ha rendesen hízik, van elég pelus, jó a kedve, ha kizársz mindenféle betegséget, akkor ne aggódj.
Csak legyen elég folyadékbevitel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!