Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehetne rávenni, hogy...

Hogyan lehetne rávenni, hogy gyorsabban egyen?

Figyelt kérdés
8 hetes kisfiamnak 1 óra megenni a kajcsiját.Ami átlag 120ml tej,vagy tápszer.Van hogy szopizik,egyik cici 20p,másik 20p,majd üvegből is eszik,mert ezalatt nem lakik jól,viszont elfárad és nem szopik tovább. 36 hétre született,és sokáig nem is szopott olyan kis gyengén szívott,és abba is borzasztóan elfáradt,hogy a kórházban javasolták,hogy 5-5 perc cicizés után üvegezzünk. Most kezdtem kb.4-5 napja tovább hagyni neki. De ha csak üvegezik,akkor se végzünk gyorsabban,szép komótosan elszopogatja a kis adagját. :) Tulajdonképpen annyira nem zavar a dolog,mert imádom nézni,és evés közben ugye ezt teszem,de úgy hallottam mások 20 perc alatt végeznek egy etetéssel,és azért valljuk be,néha nekünk is jól jönne ha hamarabb meg lennénk vele(pl.ha menni kell vhova) Szóval mit lehet tenni? Ja azt kifelejtettem,hogy kb.30-ként megállunk büfizni,különben befullad a lenyelt levegőtől ahogy jön vissza.És gondolom,ha hamarabb megenné,nem indulna el vissza a levegő,csak amikor már végzett és büfi van.
2010. jún. 6. 20:01
 1/7 anonim ***** válasza:
nem lehet gyorsítani sajna...legalábbis nálam az idő segített,kb. ugyanígy voltam mint te..kb. 3 hónapos korától,midez 10-15 percre csökkent..igaz ő csak tejcit evett...de le is vettem ciciről amikor már csak cumizott..szóval a lényeg egy kicsit megerősödik,könnyebben szopizik majd ne aggódj
2010. jún. 6. 20:18
 2/7 anonim ***** válasza:
45%
Max fél óra lehet az etetés. 10-10 perc után büfiztetés. Ez a normális. Az én kislányom tápszerből még 3 hónaposan is csak 100 max 150 ml-t evett. Ő többször evett kevesebbet. Lehet, hogy nálatok is így lenne. Változtatnod kell, mert ez nem normális. Neked sem jó így és a babának sem. Hidd el!!!! Sok szerencsét!
2010. jún. 6. 20:19
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy nem tudod rávenni.Egyre jobban meg fog erősödni, és hamarabb fog végezni.Ennyi idősen az én babám is egy óráig cicizett éjszaka is,persze közben volt 2-3 büfiztetés is.Most már kilenc hónapos nagyfiú,és 15 perc alatt végez.Kitartás.
2010. jún. 6. 20:19
 4/7 A kérdező kommentje:

Ja és éjszaka ugyanezt a mennyiséget 20-25 perc alatt "tömi" be. Akkor nem nézelődik,gondolkodik...stb,csak kaja és alvás tovább.Egyébként nappal 3 órára elég neki,éjjel meg 4-re a 120.(És ezt a 120-at nem is akarom,és nem is tudom csökkenteni,mert amíg nincs tele a hasa,hiába teszem le aludni,csak ordít.Mellesleg én se tudok éhesen aludni.)

Szóval ha éjjel megy 20 perc alatt,akkor nappal?

2010. jún. 6. 20:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Idővel majd változik ez is, nálunk is volt egy ilyen időszak, hogy ilyen sokáig evett! Legyél még egy kicsi türelemmel. Én azt mondom, hogy kb. 3 hósan lesz sokkal könnyebb, az idő meg gyorsan telik.

Jó babázást!

2010. jún. 6. 20:49
 6/7 A kérdező kommentje:
:) Köszönöm! Igazából mint írtam két oka van annak,hogy "sürgetném",(gondoltam ha másoknak megy gyorsabban,akkor bennünk lehet a "hiba")az egyik,amikor mennünk kell valahová(vásárolni,orvoshoz..) ez a kisebbik gondom, viszont a másik,hogy ő ne fulladozzon a nyelt levegőre rányelt ételtől. Baromi rossz látni olyankor,nem kap ugye levegőt,amitől egész elkékül a szája körül egy pillanatra. De akkor maradok a kitapasztalt módszernél,és 30-ként büfi. És bámulom tovább a kicsi gyönyörűségemet amíg jól lakik,hisz' 2 hónap alatt nem sikerült betelni vele(azt hiszem soha nem is fogok :)) Nektek is jó babázást!
2010. jún. 6. 21:05
 7/7 anonim ***** válasza:
A szopóreflex folyamatosan fenntartható, ha finoman a két ujjad között morzsizod az egyik fülcimpáját. Ezt nekem a kórházban a gyerekorvosnő mondta, korábban jött a fiam is, sőt bimbóvédő nélkül nem tudott szopizni. Aztán otthon, mikor kezdett bealudni, lustán enni, dörzsiztem a cimpáját és bejött. Később 5-10 perc alatt ette a 200- akat. Fél évig szopott. Mindig otzhon, csendben, nyugiban. Így ment gyorsan. Most már 19 hós múlt.
2010. jún. 6. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!