1 éves gyereknek mit kell tudnia? Állás, járás, stb. Beszéd? Mennyire kell beszélnie egy ilyen picinek? Egyedül enni, inni?

Szia! Szerintem állni mindenképp ha menni még nem is tud!
Beszéd az nem feltétlen.Ha magamból indulok ki!2évesen beszéltem csak tesóm meg pl: 11hósan! Egyedül inni igen legalábbis cumisüvegből itató pohárból! Enni próbálkoznak már ilyenkor!

Leírom én neked, pont ma olvastam:
- Bármennyi ideig segítség nélkül ül
- Mászik
-A bútorok mellett kapaszkodva jár
kis tárgyakat felemel mutató és hüvelykujjával, ujjait csipés-szerűen használva
- Számos szót megért, egyszerűbb utasításokat végrehajt
-Rövid szavakat mond: baba, mama

A legnagyobb lányom már 9 hónaposan járt,a fiam 11 hónaposan,a most egyéves fél hónapja jár. Mindenhol ott van,minden érdekli,utánozza a többieket. Megérti,hogy nem szabad. Tapsol a kezével,és mindennel játszik,ami nem játék. Tejfölös doboz,újság, vagy amit éppen talál. Egy-két szót mond,amit csak mi értünk,de rengeteget dumál a saját nyelvén. Egyedül ha lát valakit enni,akkor követeli ,hogy Ham. És rendszerint eszik is mindig.
Nem lehet megmondani,hogy mit kell egy babának már csinálni,mert ez sok midnentől függ. Egyedül az a fontos,hogy fejlődjön.

az enyém 1 évesen már járt, 11 hósan kezdte, viszont egy árva mukkor azon kívül hogy baba és apa nem mondott, a mai napig sem csordul túl a szókincse....még vagy 4-et tud ezeken kívül és slussz. de megért mindent amit az ő koráűban kell, és ki ttudja magát fejezni úgy hogy megértsem, természetesen nyökögések és gesztusok árán. önálló kanállal evés olyan 1.5 hónapja érdekli, önállóan iszik pohárból kb. 2 hete. 17.5 hónapos.
szóval amit a tied tud, az teljesen rendben van.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!