Ikres anyukák, tudnátok segíteni? Hogyan vásároltatok a babáknak? Miből vettetek többet?
Első terhességem, májusban lesz két kislányunk. :)
Még nem igazán vásároltunk babaholmikat, csak babaruhákat rendelgettem eddig.
Miket vásároljunk?
Célszerű listát készíteni, vagy a bababoltban segítenek?
Nem szeretnék teljesen hülyének tűnni, de bevallom, kicsit az vagyok ezen a téren még... :D
Az alap dolgokról találsz listát a neten, nem kell más az ikerbabáknak sem. Amiből több kell, de NEM kétszer annyi: ruha, ágynemű (lepedő) és textilpelenka a büfizéshez. Gyakrabban is kell majd mosnod, úgyhogy nem kell dupla mennyiségű ruha. A rokonság meg majd úgyis imád egyforma ruhákat venni a lányoknak, csak győzd rájuk adni. Amit én tanácsolok: legyen néhány kisméretű rugi, body, tehát akár 50-es, mert ha időben születnek is valószínűleg kisebbek lesznek az átlagnál. A lányaim 40. héten 50 és 44 centivel születtek, és lógott minden rajtuk.
Ami nálunk bevált, az egy nagyon nagy járóka volt, amíg forogni nem kezdtek, nappal abban időztek együtt (éjjel külön ágyban aludtak a hálószobában). Elképzelhető, hogy egy mellszívó jól jöhet, esetleg ha császár lesz, nekem segített beindítani a tejet, de ez sem biztos. A lényeg, hogy nem kell sokkal több cucc. Mondjuk pelenka, az nagyon sok kell majd.
Jó egészséget:)
Textil pelusból 2x10 vagy 3x10-es csomag.
Pelenkából szerintem először elég 1 csomag, hogy kitapasztaljátok melyik a jó. (Később belehet szerezni a megfelelő terméket)
2 db kiságy
Bocsánat az előző vagyok:
Azért kettő, mert légzés figyelő szempontjából praktikusabb. Legalábbis szerintem.
Ruhácskákból kicsit többet.
Pléd biztosan fog kelleni kettő minimum. A lényeg az, hogy nem feltétlen kell mindenből dupla!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!