Tornáztatni kell a pici babákat?
Figyelt kérdés
Ma voltunk elöször tanácsadáson, 5 hetes a kislányom és a körzetis gyerekorvos kérdezte, hogy tornáztatom -e. Nagyon meglepődött, hogy nem és kérdezte is, hogy miért nem? A védőnő nem mondta,ill. nem mutatta hogy hogyan, hányszor tornáztassam. Tornáztatja mindenki a pici babáját?2010. jún. 4. 17:03
11/14 anonim válasza:
Legközelebb kérdezd meg az orvost, hogy miért kellene tornáztatnod?
6 hetesen van a csípőszűrés, az előtt nem célszerű saját szakállunkra "tornáztatgatni", mert azzal még árthatunk is. (Pl. az egyik lányomnak túl laza volt a csípője, ha ott még pluszba mozgattam volna, azzal ronthattam volna, ő terpeszpelust kapott, épp hogy megtartani kellett, nem kimozgatni...)
Ha egy babának semmi rendellenessége nincsen, akkor nem kell tornáztatni, elég az a mozgás, amit magától végez.
Ha gond van valamivel, az persze más, de akkor speciális tornára van/lehet szükség, amit a gyógytornásznak kell előírnia.
5 hetesen még nem vagytok lekésve semmiről, kérdezd meg az orvost!
Jó babázást!
12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!! Kedves utolsó megnyugtattál! Olyan szemrehányó volt velem a gyermekorvos, hogy azt hittem csak én vagyok ilyen figyelmetlen, hogy nem tudom, hogy tornáztatni kell a babámat. A csípőultrahangra még csak most megyünk a jövő héten, akkor addig nem is eröltetem ezt a tornát, majd ott megmondják kell-e.
2010. jún. 7. 13:43
13/14 anonim válasza:
Nekem soha senki nem mondta,hogy tornáztatnom kéne! Csak amikor hasfájós lett,akkor mondta a védönö,hogy a lábát emelgessem a hasához,az segit a pukiban. De ennyi! Terpeszpelenkát kellett hordania,4 hós csipöszürésen se mondták,hogy tornáztassam. Amúgy meg az én babám nem is hagyta volna,az öltözést,fürdetést,pelenkázást végigorditotta,alig vártam,hogy készen legyünk,annyira ellenkezett,nem kinoztam volna még a tornáztatással is!
14/14 anonim válasza:
A mi fiúnk ma 10napos, kicsit laza de nem túl laza csipővel. A kórház is, a gyerekorvos, és a védőnő is egymástól függetlenül a tornát javasolták, még a 4hetes szűrés és UH elött. Csípő körzes a fürdés és esetés kombó elött, közvetlen alvás után. nyugodtan elvan a művelet közben a pici.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!