Akinek csak 2 év van a gyerekei között, nem bánta meg, nem volt extrém fárasztó?
2 év már nem olyan kis korkülönbség, legalábbis nekem már sok lett volna :)
18 és 35 hónaposaim épp együtt duplóznak. Olyan mintha egy gyerek lenne a kettő, csak így sosem unatkoznak.
Az első 2 hónap volt nehéz hasfájás miatt, utána a még 8 hónap éjszakai 2 óránkénti szoptatás miatt, de ez egy gyerekkel se lett volna sokkal kevésbé fárasztó igazából.
Mondjuk, nekem szerencsém van velük, hogy nem ölik egymást, hanem tényleg vagy együtt vagy egymás mellett játszanak.
Talán a terhesség alatt volt egy kicsit rossz, hogy a nagyot mindenhova cipeltem, és ledölni nem volt idöm. Majd ugyan ez amikor ici pici volt a kicsi.
DE ez csak akkor lenne jobb, ha a nagy már 5-6 éves minimum lenne!!! Ha 3 vagy 4 éves a nagy és akkor jön a kicsi ugyan ott vagy, mintha 2 éves a nagy. Mert egy 3-4 évesnek is kikell törölni a seggét, egy 3-4 éves isunatkozik, egy 3-4 éves is nyafog, egy 3-4 évesnek is enni kell adnod, egy 3-4 évest is el kell vinned oviba...
Lányaim között 21 hónap van és mintha ikrek lennének. Most már 7-5 évesek. Ritkán harcolnak egymással, inkább szépen együtt játszanak. Mivel a közelben nincsenek nagyszülök, így a nagy minden percet átélt velünk a babás korszakból. A nagy pelenkázott stb...
Èn még olyat nem hallottam, ahol kicsi a korkülömbség ott a szülök panaszkodtak volna. Viszont 4 év korkülömbségnél szinte minden szülö panaszkodik...
Nekem a nagy most 8 éves, a kicsi 16 hónapos, holnap töltöm be a 9.hetet, szóval a kicsi meg a pici között 2 év lesz.
Családomban (unokatestvérek, stb) sok helyen van ilyen korkülönbség, de közelről csak az egyikbe volt belelátásom. És azt mondom, gyerekfüggő. Nekik a naggyal (lány) mázli volt, elég nyugodt, eszik-alszik baba volt, nyugis természetű. A 2.gyerek (fiú) problémás volt (hiperaktív), a szülők kapcsolata is megromlott, aztán 3 és fél éves volt a kisebb, mikor született még 1 gyerek (szintén fiú), hát jobb nem lett a helyzet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!