Több gyerekes édesanyák hogy csináljátok?
2-3esetleg 4 gyerekkel?
Hogyan tudtok mindent megcsinálni? Megvagytok eléggé becsülve?
Tiszteletre méltóak vagyto helyr állni éjjel nappal. Meséljetek! ☺
Kinek a szemében akarsz tiszteletre méltó lenni?
Miért kellene egyedül helyt állni?
Van a gyerekeknek apjuk is.
Ha nem lennék megbecsülve, eleve nem vállalok három gyereket.
Nem mondom, hogy annyira egyszerű, de nincs benne semmi különös. Amikor a gyerekek nagyobbacskák, őket is rá kell szoktatni a házimunkára. Úgyhogy bizonyos szempontból még könnyebb is a dolgom, mint annak, akinek egy pici gyereke van.
Természetesen a férjem is végzi itthon a maga dolgát, nem csak a kanapén sörözik.
Nem mindig sikerül mindent megcsinálni, megtanultam elengedni, hogy minden zugban patika rend legyen. Nem ez a legfontosabb.
Úgyhogy részemről nem tartok igényt a szentté avatásra. ;)
2 gyerekes anya vagyok, mégis úgy gondolom hogy az anyaság túl van misztifikálva. Hülyét kapok az idióta reklámoktól ahol "ha anya beteg, apa disznóóllá változtatja a lakást és úgy viselkedik, mint egy bolond". A férfiakat gyakran ábrázolják gyereknevelési analfabéta baromként, és sajnos barátnőim egy része is úgy beszél a férjükről mint egy irányításra szoruló lúzerről, holott jó apák.
Nem gondolom magamat pápának amiért kezelni tudok 2 gyereket, ez az élet természetes velejárója. Pedig karierem is van, első gyerek mellett csináltam 5-ös államvizsgát, tehát nem "csak" háztartásbeli vagyok, megis úgy érzem, az anyaság úgy van beállítva manapság mintha a rákkutató osztag szuperképességű agysebész atomkutatója lenne egy ANYA. De lehet hogy csak én veszem könnyedebben az akadályokat, nem tudom.....mindenesetre tény hogy FB ismerőseim is naponta osztanak meg olyan anya-"igazságokat", hogy egy anya azt sem tudja mi az alvás, meg az apuka anya nélkül egy balfax. Szerintem szimplán jó nekik nyafogni...
Szerintem itt a kérdező azt érti, hogy megbecsüli-e a család az ő munkáját, és jogos.
Hiszen sok családban (habár mindenki tagadja, mintha csak a családon belüli erőszak lenne) a női munka (háztartás, gyereknevelés munka mellett) nincs megbecsülve. Ha a belét kidolgozza még betegen is, az tök természetes, és senki nem dob érte egy köszönömöt sem. Ezért is van annyi elkényeztetett gyerek a nagyvilágban, és otthon semmiben nem segítő férfi, aki azzal letudja az egészet, hogy ő ledolgozta a napi 8 óráját, otthon már csak pihenni szeretne. Igaz, hogy fogynak, de azért még szép számmal vannak.
És mivel minél több a gyerek, annál nehezebb helytállni és több felé szakadni.
Gondolom, valami ilyesmit érthetett alatta.
Amúgy nekem csak egy gyerekem van, de ha nem érezném azt, hogy a férjem megbecsül és szeret, és a kölcsönös tisztelet nincs jelen a kapcsolatunkban, akkor úgy otthagynám, mint eb a sz---t, akárhány gyerekünk van (vagy hozzá se megyek). Már bocsánat.
Szóval igen, szerintem fontos, hogy egy kapcsolatban a pár becsüljék, szeresség, tiszteljék, segítsék egymást, különben az csak egy egyszemélyes kapcsolat, amiben nagyon nem jó benne lenni, akár van gyerek, akár nincs.
Én sem gondolnám, h nagy titka lenne, de azt sem gondolom, h túl van misztifikálva.
Én a környezetemben azt látom, h a legtöbb anyának lóg a bele munka és gyerek mellett, és nem feltétlen 3 vagy több gyerekről beszélek. Ami szerintem a legnagyobb kihívás és egyben áldozat is, h olyan munkát találj és végezz ami tolerálja a gyerekkel kapcsolatos feladatokat. Ezalatt gondolok arra, h hánytól-hányig kell bent lenni, elegendnek-e az anyáknapi, karácsonyi stb. műsorra, húzzák-e a szájukat a sokadik gyerekbetegség miatt. Ezek miatt a legtöbb nő, nem azt a munkát végzi, amit szeretne, hanem azt ami ezekkel a szempontokkal összeegyeztethető. Mert hiába mindkét szülőé a gyerek, a legtöbbször ezek az anya nyakába szakadnak. Továbbá a férfiak többsége (tisztelet a kivételnek) úgy érzi, h ő ledolgozta a munkahelyén az adott óraszámot, haza meg csak pihizni jár. A nők meg folytathatják egyedül otthon a robotot. Természtesen ez nem általános, de a legtöbb családra még mindig ez a jellemző.
Szerintem ez az egész gyereknevelősdi ott kezdődik, hogy jól válassz párt. Ha a párod már a gyerekvállalás előtt végigtrappol a frissen felmosott padlón sáros cipővel, meg nem képes beletalálni a koszos gatyájával a szennyesbe attól a gyerekes időbe sem várhatsz túl sokat. Millió kérdés van itt erről a gyk-n, hogy mióta gyerek van megváltozott a férjem. Mi történt? Én ebben nem hiszek.
Persze sok férj elkényelmesedik úgymond, hogy otthon van a feleség a gyerekkel úgysincs más dolga egész nap. Ez egy fokig rendben is van. Csak amikor a feleség visszamegy dolgozni valahogy úgy maradnak, mert megszokták. És felsem tűnik nekik, hogy valami probléma van.
Nálunk két gyerek van, még itthon vagyok, a gyerekkel kapcsolatos dolgokat, meg a háztartást nagyrészt viszem, itthonlét alatt tanultam, államvizsgáztam, nyelvvizsgáztam én is. De nem tudtam volna, ha a férjemre egy cseppet sem számíthatok.
Tavasszal tervezek munkába állni, ráadásul teljesen új munkahelyet kell keresnem. Mivel az új munkahelyen nem tehetem majd meg, hogy már az elején táppénzekkel indítok ha a gyerekek betegek lesznek, tök természetes, hogy a férjem ezeket átveszi majd például.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!