13 hos baba nem nagyon szereti a fogmosast. Ti hogyan csinaljatok ebben a korban? 8 fog van.
Ennyi idős koràra màr megszokta,szóval nem volt gondunk egyikkel sem sose.
De 2 fogkefès megoldàs? Adsz neki egyet te meg mosod neki rendesen. Ez be szokott jönni.
háát kb ennyi idősen kezdtük bevezetni....beültettem a székbe fürdés után (még tejci előtt), és elénekeltük neki a fogmosódalt a kerekmesétől, közben pedig mostuk neki persze csak tiszta vízzel...aztán kb. 20 hónaposan előre hoztuk a tejet, mire már megszokta a dolgot, hogy fogmosás után ne legyen már tejivás. Tejivás után jött a fürdés közben mostam neki, énekeltem...aztán kb. 2 évesen már megkért hogy hadd csinálja ő, azóta a kezébe adom, kicsit sikálja, rágcsálja, persze még nem valódi fogmosás, de egyenlőre megteszi.
a fogorvos azt mondta, alapvetően 3-4 éves korig ennyi elég, hogy ismerkedik a fogkefével, mert a száj öntisztul. Esetleg Nenedentet tehetsz rá, azt nem baj ha lenyeli, de amíg köpni nem tud, nem kell másfogmosás.. és rágcsáljon sok répát almát, mert az kiszedi a lepedéket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!