Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Titeket érdekel, hogy mennyire...

Titeket érdekel, hogy mennyire népszerű a név jelenleg, amit a babának választotok?

Figyelt kérdés
2016-ban 20-30 közötti nevek között szerepel az a név, ami nekem nagyon tetszik. De kicsit zavar, hogy elég gyakori, valahogy idegesít, ha megint hallok valakit, akinek ilyen nevű gyereke született. Az én nevem az első 10-ben volt, a születési évemben, és mindig ismertem több lányt is, akinek ugyanaz volt a neve, mégsem zavart. Titeket zavar ez a gyereketeknél, vagy csak én vagyok ilyen dinka?
2018. jan. 1. 14:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Én is figyeltem, hogy ne legyen az ismerőseim között ilyen nevű és lépten nyomon ne halljam. Főleg mert gyakori a vezetéknév.
2018. jan. 1. 17:30
 12/20 anonim ***** válasza:
Nem érdekel, Svájcban úgysem tucatnév :D
2018. jan. 1. 18:03
 13/20 anonim válasza:
Én Adrienn vagyok. Nem túl gyakori, de engem nagyon zavar, ha van a társaságban más Adri is (vagy Adrián). Személy szerint én utálom ezt a nevet, őszintén megvallva, jobban örülnék egy különlegesebbnek.
2018. jan. 1. 19:49
 14/20 anonim ***** válasza:
64%
Nekem nagyon fontos volt, egyik gyerekem neve sincs az első százban, lányomé sose volt, extrém ritka, fiamé talán nagyon régen gyakoribbnak számított. Nálunk az volt az elv, hogy ne ismerjünk olyan bevű embert. Amúgy nagyon praktikus, mert elég minden cuccukra a keresztnevüket felírni, mert az egész oviban/bölcsiben nincs ilyen nevű gyerek.
2018. jan. 1. 20:34
 15/20 anonim ***** válasza:
Minket nem érdekelt a férjemmel,utána se néztünk. Közös döntés volt a név,amelyik mindkettőnknek tetszett,és illik a vezetéknévhez. Utána hallottam valakitől,hogy gyakori név,de nem zavar.
2018. jan. 1. 21:36
 16/20 anonim ***** válasza:
Én most néztem meg, hogy a fiúnk neve 2016-ban a 6. volt a listán, igaz idén fog megszületni, így lehet, hogy már nem olyan gyakori:) Mi az alapján választottunk, hogy menjen a vezetéknévhez, ne legyen túl modern, de túl régies sem, és hogy ismerősi körben ne legyen ilyen nevű kisfiú aki mostanság született. :)
2018. jan. 1. 22:52
 17/20 anonim ***** válasza:

Nálunk nem volt szempont.

A fiam neve amikor született a 15ödik volt, a 2016-os listán a 36odik. A lányomé születésekor a kilencedik, 2016-ban a hetedik. Kisebbik lányomé a születéskor a 44dik, 2016-ban az ötödik. Kisebbik fiamé pedig születésekor a 11dik, 2016ban a 12dik.

2018. jan. 1. 23:32
 18/20 anonim ***** válasza:
Nekünk fontos volt. Olyan nevet akartunk ami nincs az első 100-ban. Illetve olyat amivel nem ismerünk senkit. Így lettek az iker fiaink 2010-ben Zente és Bernát, a lányunk 2013-ban Alma, a kisfiúnk 2016-ban Domán
2018. jan. 1. 23:44
 19/20 anonim ***** válasza:

Kevéssé számít, inkább az, hogy a környezetben mennyire gyakori.

Ami nekem tetszik, az is 20-30 között van minden évben, de egy ilyen nevű gyereket nem ismerek.

2018. jan. 2. 10:21
 20/20 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy ami nincs benne az első 100-ban annak van oka szerintem, valamiért nem annyira népszerű. A számomra szép nevek, mind az első 100-ban vannak. De persze ízlések és pofonok. A közeli ismerősi körömben nincs ilyen nevű gyerek. Valaki írta a Zente nevet, abból is nagyon sokat hallok mostanában, szóval ezt se lehet tudni, hogy valami pár év alatt extra népszerű lesz, mikor még teljesen ismeretlen volt, amikor te adtad. Egy híresség miatt felkapott lesz..lásd Benett, Natasa, Zselyke..gondolom, most majd a Mendelek is jönnek sorban. Na mindegy, a lényeg, hogy valakit zavar, valakit nem.
2018. jan. 2. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!