Babátok elsö szülinapi tortája milyen volt? Képet linkelnétek?
Már jó pár anyuka ilyet csinált a babájának, és majd én is ilyet fogok kisfiamnak:
Anyukámmal csináltunk neki tortát.Sima piskóta, csoki krémmel töltöttük. Vonat formára csináltuk, volt mozdony, kocsik, tejszínhabbal díszítettük. Egy kis kreativitás elég hozzá.
Ehhez volt hasonló csak volt kocsi is csinálva hozzá.
Szia!
Nálunk gyümölcsös joghurt torta lesz, de képet még nem tudok linkelni, hónap végén lesz a szülinap:)
az én bébim mindenre erzekeny, ezert olyat csinaltam neki, amit ehet..a sajatjabol nem evett, viszont mindenki más (nagyszulok, meg a ferjem meg az en) tanyerjaba beleevett. Tiszta boldog es maszat volt :))
Babapiskótával kibéleltem egy jénait (sajnos nem volt tortaforma, pedig ugy szebb lett volna), rá egy réteg reszelt alma, még egy babapiskota réteg, még egy reszelt alma, legfelso babapiskota réteg, majd az egeszet leontottem csokis babapudinggal, és szeletelt banankarikakkal diszitettem.
De,a tortalap sima kakaós piskótalap volt,a gesztenye krémhez,meg itt a recept:
• 25 dkg gesztenyemassza
• 2 dl tej
• 1 csomag vaníliás cukor
• 3 kávéskanál liszt
• 1 tojás
• 10 dkg margarin
• 3 evőkanál porcukor
• pici rum vagy rumaroma
Elkészítés
A tejet felforralom, beleöntöm a vaníliás cukrot. Az előre elkészített porcukorral és liszttel kikevert tojást lassan belecsurgatom, és addig keverem, amíg besűrűsödik. Leveszem a tűzről, kihűtöm. Ezalatt a margarint a porcukorral habosra keverem, majd a gesztenyemasszához vegyítem mindkét krémet, persze közben belelocsoltam a rumot vagy rumaromát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!