Szerintetek sérül a gyerek lelke, ha soha nincs nagy
karácsonyfájuk csak egy nagyon pici?
Érdekes most meg mindenki troll lett aki leírta az igazat. Hát tudod, te tényleg nem vagy olyan jó mint amilyennek szeretted volna feltüntetni magad. De még változtathatsz, erre a közelgő ünnep a tökéletes alkalom. Hajrá!
2017. dec. 22. 10:30
32/41 A kérdező kommentje:
Amúgy csak te és a zs. pajtásod írt ilyeneket azt vágod? Ez van egy aljadék vagyok. Szia
Tulajdonképpen miért tetted fel ezt a kérdést? Ezzel jobb lesz a szomszédod gyerekeinek? Kötve hiszem. Nagyon fura ember lehetsz, ahogy valaki nem ért veled egyet, máris felhúzod az orrod, pedig csak annyit írtak a többiek is, hogy nem a fa méretén múlik, hogy hogyan ünnepelnek. Ha te ennyi alapján meg tudsz ítélni másokat, akkor gratulálok :D
2017. dec. 22. 23:54
Amúgy honnan jött neked ez az elgondolás, hogy a kicsi karácsonyfa az trauma? :D Nem tudod te, mi az, hogy trauma, úgy látom :) Ott, ahol évekig nagy fa volt, aztán egyszer csak kicsi van, ott igen, valószínűleg hiányolni fogja a gyerek a nagyot. De ahol mindig is kicsi volt, ott miből gondolod, hogy zavarná? Ezt szokta meg, náluk ilyen a karácsonyfa, neki ez a normális.
2017. dec. 22. 23:57
35/41 A kérdező kommentje:
A normális véleményekkel semmi bajom, csak a kiokatatàst nem szeretem. Meg unalmas, hogy bárki bármilyen kérdést tesz fel, mindig jön valaki akinek csak egyetlen célna van, hogy lehülyézze a kérdezőt. Na ezt nem szeretem. Én már csam ilyen vagyok.. Érdekes, X válaszoló normálisan a kérdésemre tudott válászolni..Hát mivel abazolút kimarad a Karácsony ünnepe a gyerekek életéből, az egész hangulat, a csoda..én azt gondolom, hogy ez nem túl jó dolog. Van aki szerint meg semmi jelentősége..ennyi volt a kérdesem lényege. Nyilván nem ebből fogok szakdolgozatot írni.
Attól marad ki a karácsony, hogy kicsi a fa? Ugyan már... De amúgy meg mi van akkor, ha ki is marad? A világ nagyon sok országban egyáltalán nem ünneplik a karácsonyt, és Magyarországon is vannak családok, akik nem tartják. Ebben így önmagában semmi traumatikus nincs.
Ha viszont konkrétan a szomszédaid gyerekéről szól a kérdés, akkor miért nem úgy tetted fel? Általánosságban kérdeztél először, utána derült ki, hogy konkrét személyekről van szó. De mivel őket mi nem ismerjük, nem is fogjuk tudni megmondani, hogy sérül-e a gyerek lelke, de ha sérül is, akkor itt nem csak arról van szó, hogy kicsi a karácsonyfájuk, mert ez önmagában semmilyen problémát nem okoz.
2017. dec. 23. 10:17
37/41 A kérdező kommentje:
Nem a szomszéd gyerekéről van szó, én ilyet sosem mondtam. Először is általánosságban érdekeltek a vélemények, azért nem fejtettem ki bővebben.
Jó, akkor nem a szomszéd, hanem családtag, tök mindegy. Nem a te gyereked, szóval nem értem, hogy neked miért probléma az ő karácsonyfájuk mérete. Ha meg nem ez a probléma, akkor miért ezzel indítottál? Nem a fán múlik.
2017. dec. 23. 16:35
39/41 A kérdező kommentje:
Szerinted :) Valaki szerint meg igen, erre voltam kíváncsi, hogy melyik verziót gondolják többen.
Pont ma láttam egy ismerősöm megosztott karácsonyfáját. Picike, alig 50 centi, talán még kisebb (a kép ugye csalhat).
Náluk pl. pont az a büszkeség, hogy a pöttöm kisgyerek "egyedül" fel tudja díszíteni a fát - mármint hogy mindenhol eléri, ugye. :) És ezért is lett megosztva, mert a gyerek büszke a munkájára.
Szóval itt egy pozitív ellenpélda, hogy a picike karácsonyfát is lehet jó tulajdonságokkal felruházni. :)
2017. dec. 23. 23:07
Kapcsolódó kérdések: