Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek sérül a gyerek...

Szerintetek sérül a gyerek lelke, ha soha nincs nagy karácsonyfájuk csak egy nagyon pici?

Figyelt kérdés
2017. dec. 19. 22:10
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%
Majdnem egyszerre írtunk. Èn azt hittem a te lelkiismeretedet bántja a fa mèrete. Én máséval már nem foglalkozok. Sokfélék az emberek, sokféleképpen ünnepelnek. Van aki december elején feldíszíti a fát, van aki 3 nap után lebontja. Van ahol pedig egyáltalán nincs. Nekem nem lenne így jó, de egyéblént egyáltalán nem érdekel.
2017. dec. 20. 08:49
 12/41 anonim ***** válasza:
56%
Azért van különbség a méteres és a 30 cm-es fa között, szerintem ezt a válaszolók nem nagyon vették figyelembe. Nekem is van ilyen ismerősöm és én is csak lestem, hogy miért? Megvehetnék a nagy fát, de az macera, helyet kell neki találni, több dísz kell stb. Én is sajnáltam a gyereket, amikor azt mondták, hogy úgyis kicsi még fel se fogja, de az enyém ugyanannyi idősen itthon csillogó szemmel nézte a varázslatot. :-( Mondjuk nem hiszem, hogy sérülne tőle, azt szokják meg a gyerekek, ami van. Nákunk mindig nagy fa volt, így eszünkbe se jutott kicsit venni. Egyik nap az obi-ban kb 50-60 cm es műfákat láttunk. Gyerekem nézi, nézi.. aztán kinyögi, hogy van, aki ilyet szeretne? :-) Olyan csodálkozás volt a hangjában, nem értette ez a kis fa mire jó. :-D
2017. dec. 20. 09:23
 13/41 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, mit értünk kicsi alatt.

Egy méteres vagy picit nagyobb fa az asztalon, ha olyanok a lakás adottságai, teljesen jó.

Mikor én voltam gyerek, nagyonpicinek hatalmas fáink voltak, utána ilyen kb 6-7 éves koromtól kisebbek. Akkor már ketten voltunk anyukámmal. Én élveztem gyerekként, hogy "én választom ki" a fát, mindig az volt a mérce, hogy csak egy picit nagyobb legyen, mint én. Akkor hagytunk fel vele, mikor kamaszként eljutottunk a két méteres fákig, azt már hova tegyük. :D

Volt olyan év, mikor nekünk is 20 centis műfánk volt, miután apám otthagyott minket, és nem futotta másra. Én tudtam, hogy az "rossz", de ez főleg azért volt, mert édesanyám is gyűlölte, a szegénységre és a magányra emlékeztette.

Később az enyém lett az a pici fa, mikor albérletbe költöztem, és bár nem töltöttem ott az ünnepeket, mégis szerettem volna, hogy legyen valami karácsonyi. Arra jó volt, nem zavart, hogy pici.

Szóval, összességében: egy "pici" fával, ami csak méteres, azzal nincs gond. Van, ahol el se férne nagyobb. De azt is lehet közösen díszíteni családilag, alárakni az ajándékot, meg minden (nálunk ez a szokás pl.)

El tudok képzelni olyan szitut, mikor nincs más, mint a miniatűr műfenyő (vagy akár igazi, láttam ilyen cserepes csodákat), de nem minden évben.

2017. dec. 20. 09:36
 14/41 A kérdező kommentje:
Itt szó sincs rossz anyagi körülményről. Anyukának egyszerűen nincs kedve a macerához. Tudom ne foglalkozzak másokkal. De én nagyon a szívemre veszem az ilyen dolgokat..és túl közeli családtag. Sajnálom a gyerekeket. A karacsonyi hangulat is 0..
2017. dec. 20. 09:47
 15/41 anonim ***** válasza:
72%
Olyan is van, aki káposztás kockát, milánóit vagy pizzát eszik karácsonykor, mert azt szereti. Hiába háborognék rajta, attól nem lesz jobb se neki, se nekem.
2017. dec. 20. 10:04
 16/41 anonim ***** válasza:
100%
Ennél nagyobb tragédiával sose kelljen megküzdenie.
2017. dec. 20. 15:05
 17/41 anonim ***** válasza:
A lelke miért sérülne? Ha ebben nevelkedik ez lesz neki a természetes, max ha már lesz saját családja vesz magának nagy fát és elmondhatja, hogy gyerek kora óta erre vágyott. Papámnál mindig asztalon lévő 70-90centis fa volt, nem estem kétségbe, ő ezt szerette.
2017. dec. 20. 15:17
 18/41 anonim ***** válasza:
Szerintem azért egy kisebb gyerek jobban örül egy nagyobb díszesebb fának ami mellett ő is kicsi. Eltérő gyerekenként, tehát nem lehet megmondani hogy sérülne e, már csak azért se mert nem is ismerjük. Ha nem az anyagiakról van szó szerintem érdemes egy közepes fát szerezni. Beszélni kéne azzal aki "illetékes" ebben. Bár a gyerek korától is függhet a dolog. Én 20 évesen (F) is szeretem a szép nagy fát.
2017. dec. 20. 16:31
 19/41 anonim válasza:

Nem sérül.

Sokkal inkább akkor, ha nincs szeretetteljes légkör, szóváltás, idegeskedés van, nincs békesség vagy akár megkockáztatom: ha akármit kíván, megkap mindent a gyerek. Fa miatt nem kell aggódni. Karácsonykor a Megváltó eljövetelének kell örülni.

2017. dec. 20. 23:26
 20/41 anonim ***** válasza:
100%

Akkor most leírom: nálunk karácsony sincs. Hívd a gyámhivatalt, ez már bántalmazás! XD

Amúgy szerintem törődj a saját dolgoddal. Lehet, hogy náluk ezerszer szeretetteljesebb légkör van, mint máshol, lehet, hogy más dolgokban mindent megkapnak a gyerekek. Sőt, az is lehet, hogy pont azért van náluk jó hangulat, mert nem stresszelik azon magukat, hogy de mindenképpen 3 méteres fa kell, mert a Kovácsék megszólnak, ha nem.

2017. dec. 22. 09:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!