Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti is elteszitek azokat a...

Ti is elteszitek azokat a játékokat ami korához viszonyítva nem megfelelő a számára?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy pl. van két formabedobónk. Egy sütifaló kincsesbödön és egy másik amihez 18 forma tartozik. Eddig minden szem előtt volt, de csak szétdobálta mindig. Ugyanez a helyzet a fa formakirakóval. Jól teszem szerintetek ha ezeket csak később veszem elő?

2017. nov. 29. 22:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze, mi is mindig elraktuk.
2017. nov. 29. 22:57
 2/8 anonim ***** válasza:
72%

Tulajdonképpen valahol jól, mert csak porosodnak, csak az a "baj", hogy nem mindig tudhatod, hogy épp mikor mire támad kíváncsisága. Én pl. annak ellenére, hogy úgy gondolnám, ez vagy az már (vagy éppen még!) nem érdekli, és figyelem őt, rendre kiderül, hogy ja, mégis játszana ezzel vagy azzal.

Kincses bödönnel, egyszerűbb logikai játékokkal kétéves kor körül már szívesen játszanak, de pl. nem mindenki elég érett (vagy csak nem érdekli szimplán) a kirakó.Ilyenkr mér mehetnek nekik a kisebb játékok is, nem gyakori, hogy ebben a korban lenyelnék már, de nem írtad, mennyi idős a csemetéd.

2017. nov. 29. 22:58
 3/8 A kérdező kommentje:

Formakirakóból is van 3 db, képes mindent kipakolni, ha valami olyan helyen van ahol nem éri el akkor addig hisztizik míg meg nem kapja. Persze az nem opció, hogy valamit eltegyek, akkor harap és karmol. Irtótatos rendetlenségben nem tud játszani, elesik, sőt alig lehet megmozdulni. Azt hiszem egy nagy tárolódobozba teszem ami most nem szükséges és esetleg hetente cserélgetem.

(Még kicsi, 17 hónapos)

2017. nov. 29. 23:26
 4/8 anonim ***** válasza:
Én egyszer tettem el játékot, amire még nem volt érett. Aztán elővettem és persze játszsott vele, szerette. Viszont az ismerős gyerekek játékaihoz képest nekünk sokkal kevesebb játéka van. Ritkán kap játékot, csak névnap, születésnap , karácsony idején. És egy fajtából nem nagyon kap többet , ha a olyan a jellege. Pl.puzzle-ből van több neki, legóbol 3 fajta. Ami pl. nem érdekli, abból nem szoktam erőltetni többet venni. Pl. ilyen a társasjáték. Az nem köti le.
2017. nov. 30. 06:32
 5/8 anonim ***** válasza:
84%

az "elrakom későbbre" játékokkal az a baj, hogy hajlamos az ember elfelejteni... és mire megtalálod, már átnőtt rajta :D

De igen, felesleges egyféle játékból 3- 2-t adj vagy ajándékozz el!

2017. nov. 30. 10:20
 6/8 anonim ***** válasza:
Van amit elteszek pl amit lenyelhet de van olyan is, amit nem teszek el, csak azert mert funkcionalisan nem tudja még hasznalni...pl mi sok jatekot kaptunk egybe nagyobb unokatesóktól, es tele a szekreny de pl fa puzzle va n elol pedig még csak 1 eves a babam, nem puzzlézik még, de szereti nezegetni pakolgatni, ezert elolhagytam
2017. nov. 30. 13:30
 7/8 anonim ***** válasza:
Lehet még most pont ez tetszik neki, hogy szétpakolhatja őket. De sosem lehet tudni, hogy a babád mikor talál rá a "rendeltetésszerű" használatára. Így ha el is teszed, azért szerintem időnként érdemes előszedni. Vagy amikor úgy látod, hogy elkezdi érdekelni a "bepakolás" más dolgok kapcsán. Nekünk a sima formabedobálós gömb (műanyag széthúzós) van, benne a formákkal. Néha szétnyitjuk, egyévesem kipakolja, megnézegeti a formákat, megforgatja a gömböt, nézegeti a nyílásokat rajta, de beledobni a beleillő formát még nem akarja, mert akkor ki kellene adnia a kezéből. Majd idővel :)
2017. dec. 1. 22:51
 8/8 anonim ***** válasza:
Persze más lenne a helyzet, ha biztonsági okokból lenne az életkori ajánlás, pl. ha a játék lenyelhető alkatrészeket tartalmazna, akkor nagyon gondosan eltenném, hogy ilyen még véletlenül se kerülhessen a pici kezeibe (szájába). De az általad említetek közül szerintem egyik játék sem ilyen, ez inkább azoknak szól, akik később hasonló kérdés miatt olvasnak.
2017. dec. 1. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!