Szerintetek ezek mennyire unisex színek?

Óvatosan ezekkel a fiús-lányos színek dolgokkal, mert amikor egy másik kérdésnél egy meleg kamasznak oda mertem írni, hogy igenis vannak fiús és lányos színek, egyből idióta homofób lettem. Pedig igenis vannak fiús és lányos színek :)
(mondjuk az ifjú homárnak az volt a baja, hogy van fiú és van lány, nincs közös massza)
Szerintem jó színek amiket választottál :)

"Óvatosan ezekkel a fiús-lányos színek dolgokkal"
Szerintem is óvatosan, mert kb. 100 éve még a piros (és annak miden árnyalata) számított fiús színnek. mert feltűnő, erőt sugároz, a vér színe...stb. A lányokat fehérbe vagy kékbe öltöztették , mert az jellegtelenebb, visszafogottabb volt. Szóval, hogy mi mindek számít az csak társadalmi megegyezés kérdése, és semmi köze pl. a nemi identitáshoz.

Nem túl lányos, de szerintem az ilyen rikító színekkel érdemes óvatosan bánni. Ha ismered az ízlését a megajándékozni kívánt anyukának, akkor okés, de alapjáraton én valami kevésbé merész kombót mondanék, pl barna-bézs
(hozzáteszem, abszolút magamból indultam ki, engem a világból ki lehetne kergetni a citromsárga-kivi-narancssárga színekkel)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!