Miket tud 2 éves csemetétek? (gondolok itt mondókákra, számok, színek, szobatisztaság, beszédre)
Jövő hónapban tölti a kettőt, kislány.
Elég szépen beszél, tud több mondókát. A számokat, ha akarja, felsorolja egy darabig, de számfogalma még egyáltalán nincs. Ismer néhány színt (piros-sárga-kék-zöld, ezeket biztos). A szobatisztasággal úgy állunk, hogy folyton bilibe akar pisilni, vidáman üldögél rajta, de soha nem sikerül bele semmi. Ha nagyon tiltakozik a pelenkázás ellen, akkor ráadom a bátyja kinőtt alsóját, de olyankor mindig bepisil szegény, és szégyenkezve kéri inkább a pelust. Még egyáltalán nincs megérve rá fizikailag.
Ezeket a dolgokat egyébként mind a bátyjától lesi el, a mondókákat, a bilizést, mindent. Érdekes, mennyivel többet tanulnak egymástól, mint a felnőttektől.
szia,ne aggódj ennyire!!!
őszintén nekem már a kérdés is fura volt,mert egy 2 évesnél még az is normális,ha semmit sem beszél,nemhogy mondókázzon!!A számokról,színekről ne is beszéljünk...
Én nagyobbik fiam igaz beszélt már 2 évesen,de mondókázni még most sem mondókázik,pedig már 3!Ezzel nincs semmi baj!!!
A számok mögé számfogalmat(legkorábban 3) 4-5 évesen tesznek!A színek is ráérnek majd 4 évesen,igaz fiam már sokat felismer,de pl a 3 éves státuszon nem is kérdezték!
A szobatisztaság meg egyéni dolog,egyszer mindenkiről lekerül a pelus:)Majd jön a nyár,aztán rohangálhat bugyiban:)
Amúgy óhatatlan,hogy egy ilyen kérdésre jönnek a 2 évesen WC-ző,mondókás-éneklős-számolós-színfelismerős-színezős-szuperügyes anyukák "dicsekvései".Ezzel senkit sem akarok piszkálni,mert persze vannak ilyen gyerekek,de azért valljuk be,na,hogy a legtöbben (még ha tudta alatt is)valamiféle versenynek élik meg gyermekük növekedését,és folyton másokhoz hasonlítgatják!!!Nem kell egyet érteni azzal amit írok,de szerintem így van,főleg itt a GYK-n!
Kedves kérdező!Hagyd a tanítást,a fejlesztő játékokat,egyszerűen élvezd a gyermekeddel együtt töltött időt,és hagyd,hogy ő vezesse a közös időtöket,hidd el jelezni fogja,ha valami érdekli,és ha akkor a kíváncsiságát kielégíted minden ragad majd rá mit a kosz:))
Nem azt mondom,hogy nem kell próbálkozni a bilivel,hogy nem kell mondókázni,énekelni,de nem kell görcsölni ezeken!!!
És puszta jószándékból írtam amit írtam,remélem nem dértettem meg senkit!
Szia! Bevallom leesett az állam az eddigi válaszokon... Az enyém is márciusban lesz 2, és eddig azt hittem hogy egy nagyon okos-ügyes kislány :D
Végre tud mondani 2 szavas mondatokat (mi ez, anya alszik), ezen el voltam ájulva eddig.. Szavakat gyorsan tanul és jól használja is utána, de persze nem helyesen ejti ki még őket. Mondóka a fasorban sincs..
1, 2, 3 mondja és tudja is hogy mit jelent.
Színek csak a kék és a lila amit mond, de nem érti még teljesen a különbséget, összekeveri néhányszor.
Rajzolni nem igazán tud, kör az megy nagyjából meg a vonal, de semmi összetett.
Reggel mindig bilibe pisil (éjszaka nem termel pelusba általában), de napközben pelus. Miután pelusban a kaki, mindig közli hogy van kaki, de előtte sosem.
Mikor először néztük a süsüt a tvben, közölte rá hogy tetszik, mondja hogy ejnye-bejnye ha felborítok valamit, ha megüti valamijét mondja hogy fáj.
Kb ennyi így hirtelen amit az enyém tud. Ezek szerint nem egy "szuper" baba, de számomra akkor is a legszuperebb :)
2. válaszoló vagyok.
Ne aggódjatok, a fiam ennyi idősen kb. 10 szót mondott, nem hogy még mondókázott volna, a bilit maximum a fejére tette, mégis most, közel 4 évesen teljesen normális, okos kisfiú. Semmivel sem butább, mint a korábban érő gyerekek. Meg, ismétlem, az én kicsimet szerintem a tesó is húzza, mindent tőle les el.
25 hónapos kislány.
Mondókákat mond, tisztán beszél, mondatokban, de elég korán elkezdte mondani a szavakat, 9 hónaposan.
Sosem akar bilire ülni, kéri tegyük a wcre (szűkítős). Kakilni még nem kakil bele, de a pisi megy.
Egyedül öltözik, a harisnyát kivéve.
Felismeri a kéket, feketét, zöldet, sárgát, fehéret, narancsot, pirosat és a lilát.
20ig számol, 5ig van számfogalma. Tehát megszámol három virágot pl. a könyvben. 10ig számol angolul és arabul (Dubaiban élünk).
#3.vagyok,nem értem ezt a rosszindulatú kommentet,milyen szuper anyuka,meg szupergyerek?
Szimplán leírtam mit tudott a kisfiam(féléve) nem volt benne semmi dicsekvés,régen rossz ha ezen valaki felkapja a vizet,ő korábban érik,és születése óta nagyon rohan mindennel.Van egy bölcsis társa aki 1,5 évesen már folyékonyan beszélt olyan szépen kb,mint egy 5 éves,simán elszámolt 20 ig,neki igaz volt egy tesója,mégsem esett neki senki,hogy hogy képzeli a gyerek,hogy 1,5 évesen ilyet tud.
Úgy gondolom a kérdező,érdeklődik más 2 éves miket tud,szívemre teszem a kezem tényleg ezeket tudja,nem lenne okom hazudni,és nem is versenyeztetem a gyerekem.Minden gyerek másképp fejlődik,és sosem bántottam senkit nem értem engem miért kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!