Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan, akinek rengeteg...

Van itt olyan, akinek rengeteget sírt a babája?

Figyelt kérdés

2 és fél hónapos, szopik rendesen, a gyarapodása kiváló. Infacolt adunk neki, a Gripe Water nem jött be (nem tudott tőle büfizni). Felmerült részünkről a reflux gyanú, ezért Nutrilont ajánlotta az orvos, amitől most szorulása lett :( A reflux nem lett diagnosztizálva nála, mert nem bukik gyakran, csak nagyokat nyel, ha felmegy a gyomrából a táplálék (marhatja a nyelőcsövét a gyomorsav) De mindez csak feltételezés, mivel a születésétől kezdve rengeteget sír.

Mikor múlik el ez? Az orvosi vizsgálatok szerint nincs semmilyen komoly baja. A védőnő szerint nem szabadna ennyit sírnia.

Mi tévők legyünk? Volt valaki ilyen helyzetben, hogy iszonyat sokat sírt a babája? Mindezek ellenére is próbálunk nyugodtak maradni, mert tudjuk, hogy a feszültség nem tesz jót neki. Pedig ennyi sírástól már néha én is sírni tudnék. Nagyon fáradt vagyok és elkeseredett. Sokszor már nem is bízom benne, hogy ez három hónapos kora után el fog múlni.

2017. dec. 9. 15:43
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Voltunk ilyen helyzetben. Születése óta rengeteget sírt,nyeldekelt,aztán egy idő után 3 hónapos kora körül sugárban bukott, hasfájás sem múlt el. Én elvittem gasztroenterológushoz magán úton,ő tejmentes diétára fogta,vagyis engem,mert anyatejes,és mintha kicserélték volna,nyugodt lett,nem bukott,nem fájt a hasa többé. Egy éves koráig tartottuk a diétát,akkor lett visszaterhelve,újra jöttek a tünetek sajnos.
2017. dec. 9. 15:56
 2/17 anonim ***** válasza:

Jelen! Sajnos....

Már csak egy rossz emlék a sok sírás, már 3,5 éves.

Szintén anyatejes volt, rossz alvó és nagyon sokat sírt, látszólag ok nélkül.

3 hónaposan valóban jobb lett egy kicsivel, de még akkor is rengeteget sírt. Kb 6 hósan márcsak feleannyit. 9 hósan kibírható mennyiségű sírás volt, vagy csak hozzászoktam már :D 1 éves kora után viszont egy mosolygós tündér lett, nyugi nálatok is eljön ez az idő :)

Az 1. Gyerekem nem ilyen volt.

Őt viszont rengetegszer vittem ügyeletre, hogy csináljanak már vele valamit, mert baj van, de azt mondták egészséges.

Kitartás!!!

2017. dec. 9. 16:00
 3/17 A kérdező kommentje:

Már én is elvittem ügyeletre. Azt mondták, hogy rendben van.

Ebben a sok sírásban az a rossz, hogy már bennem is kialakult egyféle aggodalom, hogy vajon mikor fog sírni. Elindulhatunk-e bárhová, vagy végig sírni fog, jöhet-e bárki hozzánk, vagy másból nem állok majd mint járkálok fel-le a gyerekkel, megnyugtatás céljából hulla fáradtan.

Kendőzésen, hintázáson túl vagyunk már. Semmi nem segített. Az igény szerinti szoptatás vége az lett, hogy órákig a mellemen akart lenni (ha levettem sírt). Áttértünk a három 2,5 óránkénti szoptatásra. Négy napig jó is volt, utána minden kezdődött elölről és most ugyanott tartunk mint előtte. Sír, sír és sír. Tejmentesen étkezem, a cukrot is elhagyom holnaptól.

Míg mások gyereke alig sír, vele nem indulhatok el kocsival sehová, mert a két szoptatás közti időt végigsírja.

Köszi a biztatást, nagyon nagyon remélem, hogy elmúlik minél hamarabb. Bár azt sem tudom, hogy az eddigi két és fél hónapot hogy bírtam ki. Minden nap egy küzdelem és rettegés attól, hogy mikor kezdi újra.

Úgy sajnáljuk őt, hogy ezzel sírással telik a babakora :( Miközben lehetne nyugodt és kipihent baba is.

2017. dec. 9. 16:49
 4/17 anonim ***** válasza:
Szia evés utàn sír jobban? Elhiszem,hogy ki vagy készülve..Mikor,vagy mitől nyugszík meg ?
2017. dec. 9. 19:16
 5/17 A kérdező kommentje:

Változó. Eddig minden hét más volt. A napokban evés után sír.

Egy ideig elvolt a babakocsiban, 2-3 órát is aludt benne, most egy órát sír, aztán alszik el.

Ha evés után játszunk, akkor kb. fél óra és kezdődik a sírás. Addig nevetgél, nézelődik, húzogatja a játékokat maga körül. Utána sírás a következő szoptatásig.

Estére másfél órás sírás szokott lenni, a fürdés után kicsit elcsitul, majd újra ráteszi. Akkor szinte vigasztalhatatlan. Ilyenkor látszik rajta, hogy fáj a hasa.

Napközben nem a hasfájás miatt sír.

Nincs felkapatva, mert tud önállóan játszani, nézelődni. Ha sír, akkor már eleve nem raktuk őt le, hanem próbáltuk szeretgetni, elmulasztani a sírását.

Összességében sír sokat. Nem egy nyugodt baba. Van, hogy nem is alszik egész nap, csak kicsit van csukva a szeme, cumizik és mintha relaxálna. Felsír, megsimogatjuk, "visszaszunnyad"...és kezdődik elölről.

2017. dec. 9. 19:45
 6/17 anonim ***** válasza:
A kislányom.. állandöan sírt. 5 hónap telt így, aztán végre felírtak egy neki való tápszert. Valószínű tejfehérje allergiás ő is, én is amúgy. Gasztroenterológián jártatok már? Te mondjuk szoptatsz, én a helyedben tuti elhagynám a tejtermékeket. Figyelni kell, pékárukban, felvágottakban, nagyon sokmindenben van tejszármazék, de 1-2 hét alatt kiderül javul-e.
2017. dec. 9. 21:48
 7/17 anonim ***** válasza:
Azt kihagytam, hogy nekünk a következő a 24 órás PH mérés lett volna, szükség szerint savlekötő, mert a reflux is okozhatja ezt a sok sírást.
2017. dec. 9. 21:51
 8/17 anonim ***** válasza:
Tapszertol elmulhat. Enyem sem birta a tejet, pedig nem volt allergias.
2017. dec. 9. 22:27
 9/17 anonim ***** válasza:
Szia.Én úgy gondolom,h a pocak fàjhat neki.Nàlunk akkor fàjt ha tejterméket fogyasztottam,és utàna szopízott rà fél óràra feszengett sírt.A fürdéstől nekünk is elmult,mert a meleg jó a pocakra.Nàlunk még a torna is jó volt.Széklete milyen? Nem túl híg?Itt a pocak lesz a bünős..A biogiat probàltad màr?Esetleg tàpszert ami HA mentes?
2017. dec. 10. 10:07
 10/17 A kérdező kommentje:

Szia!

A BioGaia cseppekkel indítottunk a születése után pár nappal. Nem volt tőle változás sajnos.

A széklete szép aranysárga, néha kicsit "túrós" darabokkal. Bocsi, nem tudom máshogy, csak ilyen naturalisztikusan leírni. Kicsit híg, igen.

Elhagytam a tejet és akkor ráállok arra, hogy semmilyen tejterméket nem eszem :(

Tápszerezni nem szeretnék.

Amit viszont nem értek, az az, hogy egy '80-as évekbeli könyvben mért írják, hogy minél több tejet igyon a szoptatós anyuka? Ennyit változott volna azóta a szervezetünk, hogy most meg nem bírják a babák a tejet? Az akkori babák hogy nem voltak ennyire hasfájósak? Anyukám állítása szerint én is hasfájós voltam. Mikor látja az unokáját sírni, el van képedve, mert szerinte én így sosem ordítottam...pedig hasfájós voltam

2017. dec. 10. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!