Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy kezdjem el bevezetni a...

Hogy kezdjem el bevezetni a sajtot és a túrót? Milyen főzelékbe illik sajt? És a túróból mennyit tegyek a babám gyümölcséhez? 8 és fél hónapos

Figyelt kérdés
8 és fél hónapos
2010. jún. 2. 06:25
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Gyümölcsbe- főzelékbe nem illik a sajt vagy a túró. Azt inkább add neki külön kiflivel,vagy kenyérrel.
2010. jún. 2. 06:32
 2/6 A kérdező kommentje:
Még csak egy foga van kint, annak is még csak a recéje, kenyeret, kiflit még soha nem kapott.
2010. jún. 2. 06:48
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Az első választ el se olvasd... hülye szegénykém...

Szóval sajtot én először vegyes főzibe reszeltem, répa-krumpli-borsó-csirke, és amikor kitettem a tálkájába, még meleg volt, akkor reszeltem rá edami sajtot, és elkevertem. Kicsit olyan nyúlósabb lett, de nagyon finom íze volt tőle.

Túrót pedig szerintem előszörre ne teljes adagot adj, én is ma fogom először adni neki, és egyenlőre csak fél adag túró, és több gyümi (barackot, és almát fogok belekeverni).

2010. jún. 2. 07:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Ja, egyébként 8 hónapos a kisfiam, neki sincs még foga egy sem, de már egy hónappal ezelőtt ellopott a kezemből egy darab vajas kenyeret, és elmajszolgatta, úgyhogy azóta én adok neki. Tízóraira vagy uzsira szoktam adni neki olyat, hogy tömlős sajtkrémbe keverek bele egy nagyon pici darabkákra felvágott csirkemellsonka-szeletet, és kenyérből csipkedek le neki darabkákat, és mártogatom a sajtba. Úgy imádja, hogy nem igaz. Sokszor a főzelék helyett délben is inkább ilyet enne. Szóval nyugodtan próbálkozhatsz ezzel is, hidd el, hogy el fogja tudni nyammogni, szétolvasztja a szájában, az ínyével pedig pépesíti.
2010. jún. 2. 07:42
 5/6 anonim ***** válasza:

Sajtot én is a főzelékébe tettem először, trapistát. Belereszeltem. Aztán adtam egy kicsit a kezébe is.

Túrót pedig tegnap kapott először, én úgy csináltam, h tízóraikor a gyümölcs előtt adtam neki pár kanállal, csak úgy simán, natúran. Ma is fog kapni egy kicsit, ugyanígy fogom csinálni. Aztán majd főzelékbe is fogom neki tenni. Mi már kóstoltunk tejfölt is (tökfőzelékbe), úgyh lassan fogok neki adni túrós tésztát is )mi még durumtésztát eszünk)Ja, és arra figyelj túró vásárlásakkor, h zacskósat vegyél, ne olyat ami papírba van csomagolva, mert ott nagyobb az esély, hogy "piszkosabb" lehet a túró, nem higiénikus az a csomagolásmód egy baba számára.

8,5hónapos kisfiú anyukája

2010. jún. 2. 09:27
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, és a tanácsokat!
2010. jún. 2. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!