Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan anyuka, akinek...

Van itt olyan anyuka, akinek a párja maradt otthon a babával végig? Könnyen viseltétek, hogy nálatok fordítottak a szerepek? Éreztétek ennek bármilyen hátrányát?

Figyelt kérdés

Májusban fog megszületni a babánk és én nem szeretnék felhagyni a munkámmal (szeretek dolgozni, nem azért teszem, mert "muszáj").

Ezért szóba került az, hogy a pici két hónapos korától a férjem lesz itthon a babával. Kötetlen a munkaidőm, szóval nem az lesz, hogy reggel 8-tól délután 4-5-ig nem fog látni, viszont lesz olyan is, hogy el kell utaznom napokra...

2017. nov. 29. 12:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
61%

Franciaorszrágban, Hollandiában teljesen normális, hogy 2-3 hónapot vannak otthon a babával az anyukák, utána pedig ráadásul nem is feltétlen Apa jön, hanem a bölcsőde.

Az én holland főnököm 2,5 hónapot volt otthon, utána 6 órában dolgozott, és ez ott nem kirívó gyakorlat - a két gyereke gyönyörű, boldog, kiegyensúlyozott. Sajnos nálunk sokan hajlamosak lelkiismeretfurdalást kelteni az anyukákban - én arra is kaptam megjegyzést, hogy miért adom 17 hónaposan bölcsibe a kisfiamat.

Az apuka pedig teljesértékű szülő, szerintem még előnye is lesz a gyereketeknek abból, hogy meglesz a szoros kapcsolat mindkét szülővel.

Én annyit tanácsolok, hogy ha lehet, ne fixáld le előre a munkahelyesen, pontosan mikor mész vissza dolgozni - lehet, hogy 2 hónap után, de lehet, hogy csak 4 vagy 5 hónap után lesz kedved. Hagyd meg magadnak a döntés lehetőségét - úgyis kialakul a dolog. Jó babázást nektek!

2017. nov. 29. 14:51
 12/15 anonim ***** válasza:
84%

Szóval a baba fél éves korától mehet apa gyedre, addig csed van amit csak anya vehet igénybe (kivéve ha meghal).

Szóval hivatalosan csak ekkor tud a párod elmenni gyedre, perszede ha jogosult. Egyébként csak úgy ha felmond és munkanélkülire megy.

2017. nov. 29. 15:03
 13/15 anonim ***** válasza:
14%
Miert akar olyan gyereket, aki mar a megszuletes előtt eldonti hogy apa marad otthon, o dolgozni akar, igy tud kiteljesedni, mert egy karrierista. Jezusom mit fogsz csinálni a terhesseg vege fele amikor mar mozogni is nehezen tudsz es faj minden mozdulat.. Vegyel füldugót hogy éjjel kipihenhesd magad a másnapi munkahoz...
2017. nov. 29. 22:26
 14/15 anonim ***** válasza:
81%
Ha ti ezt meg tudjátok így beszélni, és a párod is szeretne főállású apuka lenni, akkor szerintem mindegy, hogy ma Magyarországon mi a szokás, csináljátok úgy, ahogy nektek jó. Tőlünk nyugatabbra ez sokkal gyakoribb, csak nálunk még valahogy nem terjedt el.
2017. nov. 30. 10:17
 15/15 anonim ***** válasza:
31%
Nem ismerek ilyen csalàdot,szerencsére nem mozgok ilyen körökben.Rengeteg magasan képzett baràtnőm van ,eszükbe sem jutott ez a felàllàs.Én sem értem ,így miért kell gyerek?Legyen is,de ne is kelljen vele foglalkozni...Mit akarsz bizonyítani a karriereddel?Amúgy,ha olyan jó vagy a szakmàdban,meg fognak vàrni.
2017. nov. 30. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!