Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan anyuka, akinek...

Van itt olyan anyuka, akinek a párja maradt otthon a babával végig? Könnyen viseltétek, hogy nálatok fordítottak a szerepek? Éreztétek ennek bármilyen hátrányát?

Figyelt kérdés

Májusban fog megszületni a babánk és én nem szeretnék felhagyni a munkámmal (szeretek dolgozni, nem azért teszem, mert "muszáj").

Ezért szóba került az, hogy a pici két hónapos korától a férjem lesz itthon a babával. Kötetlen a munkaidőm, szóval nem az lesz, hogy reggel 8-tól délután 4-5-ig nem fog látni, viszont lesz olyan is, hogy el kell utaznom napokra...

2017. nov. 29. 12:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem azért fél éves koráig illene otthon maradni. Szoptatni nem is akarod, előre eldöntötted? Pár hetes, hónapos babát szerintem nagyon necces nem muszájból otthon hagyni napokra.
2017. nov. 29. 13:14
 2/15 anonim ***** válasza:
58%
Én is azt mondanám, hogy legalább az első fél évben, amíg a szoptatás a legfontosabb, maradj te. Egyébként ismerősi körbe többen is csinálták így, senki sem nézett rájuk furán. :)
2017. nov. 29. 13:25
 3/15 A kérdező kommentje:
Tápszeres baba lesz úgy is, ha otthon maradnék vele. :)
2017. nov. 29. 13:27
 4/15 anonim ***** válasza:
18%
Milyen okból?
2017. nov. 29. 13:29
 5/15 anonim ***** válasza:
24%
De ha még meg se született honnan tudod, hogy nem lesz tejed?
2017. nov. 29. 13:33
 6/15 anonim ***** válasza:
62%

Ismerek ilyen családot, három lányka van, anyuka 6 hónapos korukig maradt otthon, utána apuka és bölcsi.

Az az igazság, hogy eleinte én is furán néztem, de a bölcsit leszámítva nem tartom rossz dolognak. Az apuka ugyanolyan értékeű szülő, mint anyuka, így hát ha ő marad otthon, az ugyanúgy rendben van, mintha anyuka tenné.

Ez a három lány tökéletesen kiegyensúlyozott, boldog, mert minőségi időt töltenek az anyjukkal, még ha kevesebbet is, apuka is sokat foglalkozik velük napközben. Nem látom hátrányát annak, hogy ő maradt otthon. (Szintén anyuka karrierje volt az ok)

A tápszeres dolgot meg hagyjuk már: Nem fog belehalni a gyerek. A kérdező nem tudja, lesz-e teje, de valószínűleg mindegy, mert nem AKAR szoptatni. Akkor sem, ha lilul tőle a fejetek.

2017. nov. 29. 13:41
 7/15 anonim ***** válasza:
55%

De nem értem miért AKARTÁL gyereket vállalni ha 1, nem akarod feladni a munkádat 1-2 évre, 2, szoptatni se akarsz, 3, gyerek napokig látni se fog.

Őszintén, akkor miért kell neked gyerek? Leszarom mivel eteted, csak kérdezem.

2017. nov. 29. 13:49
 8/15 A kérdező kommentje:
Lehetek jó anyuka attól függetlenül, hogy nem lesz a mellemen 0-24 a baba és egy félévben lesz kb. 3-4 éjszaka, amikor nélkülem fog elaludni.
2017. nov. 29. 13:53
 9/15 anonim ***** válasza:
75%

Lehetsz igen ha már önállóbb lesz.. De egy újszülöttnek az anyjára van szüksége, igen még 2 hónaposan is.

Persze apját is szeretni fogja, de te szívverésedet hallja 9 hónapig,neked lesz csak anyaillatod, te melledet fogja keresni mikor rádrakják mikor megszületik. Lehet szentimentálisan hangzik ,de így van.

Ezért kérdeztem ha neked a karrier az első, és nem vagy hajlandó ezen változtatni miért kellett a gyerek? Nem azt kérdeztem szar anya vagy -e vagy sem,gőzöd nincs az anyaságról egyenlőre.

2017. nov. 29. 14:07
 10/15 A kérdező kommentje:

A férjem akarta jobban igazából (persze én is szeretem már most és várom, hogy itt legyen velünk). Én mondtam, hogy 30-32 éves koromig nem akarok évekre kiesni a munkámból és itthon malmozni, ő ezért vállalja, hogy marad itthon.

Így mindenki boldog, a baba sem lesz bébiszitterrel/nagyszülőkkel naponta, a férjem vágya is teljesült és nekem sem kell feladnom a karrieremet.

2017. nov. 29. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!