Hány honaposan tudnak a babák mászni, ülni? általánosságban kérdezem. Van valami táblázat erröl?
Az én babám 7 hónaposan túl volt mindkettő megvalósításán.
Szerintem kb 8-10 hónapos kor az átlagos
Szerintem ez is, mint minden más, babánként változó.
8 hónapos kisfiam 6 hónapos korában ült fel, rá 2 hétre kúszott, kb. 2 napig, utána már ötvözte a kúszást a mászással. 7 hónaposan állt fel először, és erre kb. 2-3 hétre kezdett el kapaszkodva lépegetni a bútorok mellett. Most épp az az új "hobbija", hogy valamiben felkapaszkodva feláll, majd elengedi, áll pár másodpercig és fenékre esik. Próbálgatja már az egyensúlyát...
De pl. a barátnőmnek 9 hónapos a kislánya és még nem tud felülni, felállni, de mászik.
Egy másik anyukának, akivel a gyerekeink között csupán 1 nap különbség van, neki még "csak" kúszik a fia, nem ül fel, nem áll fel, nem mászik. Szóval annyira babafüggő, hogy nem lehet beskatulyázni őket.
Ahogy szoktam mondani, a babák nem olvassák az a bizonyos nagykönyvet, nem olvassák a statisztikákat. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!