Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha sokat sír egy pár hetes...

Ha sokat sír egy pár hetes baba, mit csináltok vele?

Figyelt kérdés
2017. nov. 21. 18:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Megvígasztalom. Megpróbálom kitalálni, mi lehet a baja és azt orvosolom.
2017. nov. 21. 18:57
 2/9 anonim ***** válasza:
Megszoptatom, ringatom, fehér zajt kapcsolok
2017. nov. 21. 19:20
 3/9 anonim ***** válasza:
67%
Ha sem a közelségem, se kaja, se pelus nem segített, akkor a legtöbb esetben a sálamba pólyáztam (nem fojtóan!!!) és az megnyugtatta. Vagy elmentem vele sétálni, mert séta közben sosem sírt.
2017. nov. 21. 19:38
 4/9 anonim ***** válasza:
Az én kislányom a porszívó hangja nyugtatta meg :D 2 alkalom után már inkább youtube-on, azzal is aludt egy ideig. Hasfájós, ez van, sokmindent próbáltunk, szerintem kb mindent amit tudtunk, de semmi sikerrel. Ha sírt, vagy járkáltam vele vagy tornáztattam, persze enni se fogadott el, ha egyik se nyugtatta meg és álmos is volt akkor porszívó, ha nem volt álmos mégis ennyit sírt, akkor szélcső. Ez van, vannak sokat síró babák. :(
2017. nov. 21. 20:53
 5/9 anonim ***** válasza:
Hordoztam
2017. nov. 21. 22:30
 6/9 anonim ***** válasza:
75%

1. Megszoptatom, ha elfogadja. (Ha nem ez a baja, ugysem fogadja el, vagy folytatja a sirast utana, de nagyon sokszor ez az, ami segit).

2. Megbizonyosodok arrol, hogy

- nem almos, ha az, akkor en hordozom, mert sokszor csak utemes setalas, vagy fittneszlabdan pattogastol nyugszik meg es alszik el

- nincs a pelenkaban semmi, vagy pelenka nelkul megnezem, hogy pisilne-e, vagy kakilna-e, mert vannak babak, akik nem szeretnek a pelenkaba. Nem szokott pelenkacserekor akar rogton a pelenka lekerulese utan pisilni? Nem kell-e vajon kakilnia/nincs-e felfujod a? Erre segithet a mosdo vagy wc fole tartas, ugy, hogy nincs rajta a pelenke, a hatat a mellkasodnak tamasztod, a labat pedig felhuzva a karoddal megtamasztod, mintha kisbeka pozban akarnad a csap fole tartani.

- megnezem a tarkojat, hogy nem fazik-e, vagy nincs-e melege, nem oltoztettem-e tul

- megnezem, nem tul szoros-e vagy kenyelmetlen valahol a ruha, nincs-e a kislabujjara vagy mas helyre hajszal tekeredve

- at gondolom, nem ettem-e barmit, ami tejtermeket vagy tojast tartalmazhat (Vigantol is csinalhat hasfajast, ezert mi mas fajta D vitamint hasznalunk)

- nem vagyik-e testkozelre, az ilyen picik meg rengeteget akarnak olben lenni, az ad nekik biztonsagot, en ilyenkor is hordozom, en pedig csinalom kozben a dolgom

2017. nov. 22. 05:53
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Ezeket szoktam én is csinálni, de van hogy még így sem nyugszik meg. Vagy csak pár percre, pl. a youtube-os porszívó az 10 perc után hatástalan...

Szerintem a hasa telítődik levegővel, mert ha masszírozom mint egy lufiból jönnek belőle a pukik.. 2,5 hetes.

2017. nov. 22. 07:15
 8/9 anonim ***** válasza:
54%
Nekem erre a nagyon gyakori szoptatas jott be (+ rejtett refluxos is volt, meg tejtermekre is erzekeny, igy a dieta is rengeteget segitett fel orankenti-orankenti rovid szopik mellett). Milyen jelekre kerul mellre? A siras kesoi ehsegjel, ha nem varod meg, meg sirnikezd, hanem figyeled a korai ehyegjeleket (fejforgatas, kapalozas, nyelvnyujtogatas, bologatas, mintha puszit akarna adni), akkor elkerulheto, hogy zaklatottan egyen, es sok levegot nyeljen. Nalunk konkretan onnantol nem kell bufiztetni, miota igy csinalom.
2017. nov. 22. 07:55
 9/9 anonim ***** válasza:
Ja es nalunk fontos volt, hogy addig komfortszopizott, ameddig szeretett volna, igy sok hatso tejhez is jutott, nemcsak a laktozban gazdag elsotejbe, ami szinten csinalhat hasfajast (arra megoldas lehet meg a blokkszoptatas es az elofejes).
2017. nov. 22. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!