Gáz, ha a várandósságom alatt még a szüleink tartanak el? (Le kellene diplomáznunk még. )
Egyetemisták vagyunk, most nyáron diplomázunk majd mind a ketten, a páromnak már van állása, de csak a diploma után tudna 100%-osan dolgozni. A baba pár hónappal a diploma után jönne csak, úgyhogy amikor megszületik, már magunkat tartanánk el a GYED-ből és a párom fizujából (ami szerencsére jó lesz!). Csak a terhességem alatt még "rászorulnék" a szülői támogatásra (és a párom is), mert egy nehéz szakot csinálunk mind a ketten a párommal. Házasok vagyunk már egy jópár éve, és nagyon szeretjük egymást, 7 éve együtt vagyunk. Kisbabát szeretnénk, és csak ez az egy kérdés van bennünk, minden más a baba mellett szól, nagyon készülünk már, és várjuk, annak ellenére, hogy még nem vagyok várandós. :-) Mit gondoltok? Gáz/megalázó, ha a szülők tartanak el a terhesség alatt, vagy ne foglalkozzak ezzel, mert ha megszületik a baba már úgysem ők fognak támogatni (anyagilag), hanem függetlenek leszünk (ez biztos, mert a párom állása már megvan!). Van félretett pénzünk (nyári munkákból, egyetemi gyakorlatokból, stb.), úgyhogy a baba cuccokat (babakocsi, kiságy, stb.) meg tudnánk venni gond nélkül saját forrásból. :) (Lakásunk szerencsére van, mert a párom megörökölte a nagybátyjától.)
Mi a véleményetek?
Szóval a férjed örökölt lakásában éltek, az ő fizetése lesz meghatározó, míg Te 0 munkatapasztalattal és kisgyerekkel ott állsz másnak kiszolgáltatva.
Biztos nem vágnék így bele.
Te ismered a helyzeteteket, én idegenek véleményére nem adnék. Én is rögtön egyetem után szültem, biztos voltam benne, hogy lesz munkám gyes után. 2 éves a lányunk és már fél éve ostromol a jövőbeli főnököm azzal, hogy számithat-e rám a jövőben, mert nem talál megfelelő embert. Pedig annyira nem is mondanám piacképesnek a diplomámat.
A "férjed háza, férjed tart el" dolgot mindig is butaságnak tartottam. A házasság vagyonközösséget (is) jelent. Egy jól működő házasságban a gyerekvállalás 2 ember döntése és a férj nem hánytorgatja fel, hogy ő hozza a pénzt és az ő fizetéséből megy a megtakarításba.
Azt viszont ne vedd biztosra, hogy rögtön megfogan a baba! Lehet, a természet úgy rendezi, hogy az egyetem befejezése után még dolgozni is fogsz és csak utána jön a baba.
Ami a néhány hónap várakozás mellett szól: lehet, hogy nagyon nehéz terhességed lesz. Én pl.félidőig hánytam és utána sem volt egy leányálom. Nagyon nehéz ilyen állapotban vizsgákra készülni.
Döntsetek úgy, hogy az nektek jó legyen! Bármikor jön is a gyermekáldás, könnyű terhességet és szülést kívánok!
Utolsó, ez igen! Sajnálom ami veletek történt. Látszik az írásodból, hogy egy komoly, felelősségteljes szülő vagy, gratulálok!
A kérdező fiatal még, ez is érződik abból ahogy ír, azt hiszi nem történhet baj vele, csak mert neki diplomája van. Őöö, illetve lesz.
Pontosítsunk: a baba születése után a FÉRJED tartana el, mert te semmit nem kapsz, csak Gyedet maximum, de ha NEKTEK megfelel, hajrá.
Azért a szülőket kérdezzétek meg, mit szólnak hozzá, sokan nem örülnének, hogy a terhes gyereküket ők tartsák el.
Meg abba is gondolj bele, hogy egy percet nem dolgoztál, 3-4 év után SEHOVÁ nem vesznek fel tapasztalat nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!