Kisbabám 6 hetes. A várandósságom 8. hónapjától rettentően fáj mindkét kezemen a csuklócsontom. Mi ez? Hogyan kezelhetem?
Nekem is ez volt.
Valószínű a hasunktól másképp feküdtünk, ezért ráfeküdtünk, vagy elszorítottuk.
Nekem szülés után pár hónapig fájt.
Pontosan nem emlékszem mikor múlt el. Fokozatosan.
Most, hogy írtad a kérdést, tűnt fel, hogy már jó ideje elmúlt.
a pampers.hu honlapján éppen tegnap olvastam a terhességi naptár 33. heténél:
"Boxolás fájdalmas csuklóval. Ha csuklója és ujjai fájnak vagy zsibbadnak, ezzel nincs egyedül. Sok várandós nő esetén jelentkezik a karpális alagút szindróma, amelyet a csuklóidegek körüli duzzadás jellemez. A karpális alagút problémát általában ismétlődő mozgás okozza, pl. a gépelés, azonban az Ön esetében a vízvisszatartás a bűnös. Hasonlóan lábaihoz és bokáihoz, az idegeket a csuklóból a kézbe vezető kéztőcsatorna is vízzel telítődik. A fájdalom és a duzzadás a szülés után valószínűleg megszűnik. Közben azért van néhány dolog, amit megtehet. Ha éjszaka tör Önre ez a kényelmetlen érzés, amely gyakori jelenség, változtasson alvási pozíciót, hogy ne nehezedjen nyomás kezeire vagy csuklóira. Viseljen csuklópántot, amely nyújtva tartja csuklóját. Ha lehetséges, csökkentse az ismétlődő mozdulatokat-például a gépelést vagy zongorázást. Ha fájdalma nem csökken a fenti intézkedések hatására, és egyre erősebb, orvosa injekciót adhat csuklójába a kényelmetlen érzés csökkentése céljából."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!