Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akiknek együtt van egy szobába...

Akiknek együtt van egy szobában a pici (pár hetes) és a nagyobb, hogy oldjátok meg az alvást?

Figyelt kérdés

Mennyire zavarják egymást? A picinél nálunk pont az esti elalvás nehezebb, nyűgösebb, a nagy sem tud ettől aludni...

Van vmi ötletetek, jó tanácsotok erre a helyzezre?

2017. nov. 16. 09:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
75%
Tényleg tök bunkok válaszolnak, igazad van, nem hiszem, hogy fogod tudni törölni, a megoldáa amúgy kézenfekvő, veletek aludjon a kicsi.
2017. nov. 16. 10:57
 12/23 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem is aludjon veletek a pici. Vagy altasd el a ti szobátokba és utána tedd át a másik szobába - mert ez elég körülményes, főleg ha olyan időszak van, hogy sokszor ébred.
2017. nov. 16. 11:05
 13/23 anonim ***** válasza:
29%
Ne foglalkozz a sok primitív bunkóval kérdező. Lehet nem kapnak elég szexet vagy menstruálnak. Mi nagy házban lakunk és megtehetnénk, hogy minden tesómmal külön szobába legyünk, de egyrészt minek és nem is akarunk. Unatkoznánk egyedül, jobb a szobatárs. Kollégiumban sem fog minden gyerek külön szobát kapni és az ilyen ostobák gyerekei, akik szerint 2 gyerekhez elvárás a 3 szoba, mert különben minek szaporodsz, ezek gyerekei szívnak legjobban. Viszont azt sem értem, mit keres pár hetes baba külön szobában. Mi mind szüleink szobájában voltunk kicsinek és végig aludtunk szinte minden éjszakát. Nem hiába szokás ez sok népnél, akik még nem a nyugati hülyeségeket vették át.
2017. nov. 16. 11:14
 14/23 anonim ***** válasza:
26%

Nálunk úgy van megoldva, hogy a nagy alszik a párommal, én meg a kicsivel a macska mentes (!) szobában.

Viszont mi mindenképp költöznénk nagyobba, mert nagy a korkülönbség a két gyerek közt.

2017. nov. 16. 11:31
 15/23 anonim ***** válasza:
52%

Bakker, mennyi bunkó van itt. Kérdező egyáltalán nem rinyált, egy sima kérdést tett fel, erre mindenki egyből betámadja. Miért is? Normálisan már nem is lehet válaszolni egy normális kérdésre?

Amúgy, miért ne lenne ideális két szobás lakásba két gyereket vállalni? Miért nem mindjárt 5 szoba legyen, hogy 1 a szülőknek, 1-1 a gyerekeknek az alvásra és 1-1 játszószobának, mert nehogy már ott játszanak, ahol alszanak. Bakker.

Különben mégis melyik országról beszéltek ti, mert itt, Magyar honban az is csoda, ha egy fiatal pár saját kérót tud venni, és örül a kezdei másfél szobájának. Sőt, valaki albérletbe szül, mégis rendesebben felneveli és foglalkozik a gyerekével mint a többszobás lakásos műmájer anyuka.

Gondolom azok, akik itt fikázzák, hogy két szoba nem elég egy 4 tagú családnak, azok biztos a gazdagék, akik el sem tudják képzelni, hogy van élet 120 nm alatt is.

2017. nov. 16. 11:56
 16/23 anonim ***** válasza:
75%

A nagyfiam 3 éves volt, amikor a húga született. Éppen elért abba a korba, amikor már olyan mélyen aludt, hogy a kicsi éjszakai ébredése nem ébresztette fel. De ehhez kellett az, hogy vagy ott legyek én is, vagy legalább bébiőr legyen, és az első felsírásra azonnal felvegyem a picit, mellre tegyem, vagy ha a pocakja fájt, nehezebben nyugodott meg,a kkor persze kivittem a nappaliba.

így viszont még arra sem ébredt fel soha a fiam, ha a kislánynak orrot kellett szívni porszívóval az éjszaka közepén (családi ház).

Magát az altatást úgy oldottuk meg, hogy a fiam meseolvasás, bújás, ének, puszi, stb. után már szépen lefeküdt egyedül, én a másik szobában szoptattam, altattam el a kicsit. Amikorra ő elaludt, többnyire elaludt a nagy is, akkor bevittem a kiságyba a picit.

2017. nov. 16. 12:05
 17/23 anonim ***** válasza:
36%
16-os vagyok. Azt mondjuk kifelejtettem, hogy nálunk az egész család együtt alszik a mai napig:) Szóval nem a két gyerek aludt külön, mi meg a másik szobában, hanem ők hamarabb elaludtak, aztán mentünk be hozzájuk mi is. Mivel éjjel gyakorlatilag azonnal mellre tudtam tenni mindig a kicsit, ha felsírt, ha egyéb baja nem volt, csak nyűgösség, el se jutottunk arra a szintre sírásban, hogy akár a fiamat, akár a férjemet felébresztette volna. Később a hasfájás, fogzás, betegségek már más tészta, akkor mentem vele a nappaliba, hogy a többiek tudjanak aludni. Nálunk ez tökéletesen bevált és működik a mai napig. (most 4, ill. 1 évesek)
2017. nov. 16. 12:14
 18/23 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a normális valaszokat és segítségeteket. Ezek tényleg hasznos hozzászolasok voltak.
2017. nov. 16. 13:05
 19/23 anonim ***** válasza:
28%
Szia kérdező. Nálunk másfél éves volt a nagyobb amikor a kicsit mellé tettük. Mi is úgy csináltuk hogy megvártuk amíg a nagy el aludt és aztán tettük mellé a kicsit. Nekünk be vált. Mi három gyereket neveltünk fel egy két szobás lakásban. Ők is szerették. Szorosabb lett a két nagy között a kapcsolat és ez így is maradt
2017. nov. 16. 13:19
 20/23 anonim ***** válasza:
50%

"Gondolom azok, akik itt fikázzák, hogy két szoba nem elég egy 4 tagú családnak, azok biztos a gazdagék, akik el sem tudják képzelni, hogy van élet 120 nm alatt is."

63 m2-n lakunk két szobával, nem azért "fikázom" mert kicsi a lakása, hanem azért, mert hogy a jó égbe nem egyértelmű valakinek az, hogy ha a csecsemő zavarja a nagyobb testvérét a pihenésben, akkor elviszi tőle, nem a neten írogat ki kérdéseket, hogy mit tegyen. Nem nagyon van ugyanis más variáció. Ha a nagy nem tud pihenni a kicsitől, akkor külön kell rakni őket, vagy így vagy úgy. Na most ő máshogy nem tudja külön tenni a kicsit, csak magukhoz vinni. Akkor mi a krédés?

2017. nov. 16. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!