Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más is volt így? Már nem...

Más is volt így? Már nem tudom mit csináljak. Mit adjak neki? Egy ideje alig akar enni a fiam. Most lesz 1éves, voltunk a kötelező orvosi vizsgálaton és mondták hogy kicsit sovány mert 8ezer vhány gr és 10-nek kell lennie.

Figyelt kérdés
Inni sokat iszik,enni kap üvegest is és az én főztömből is attól függ mi a menü.Gyümölcsös ételeket nem eszi meg csak a húsost.Van hogy megeszi a gyerek virslit,tojás rántottát,májkrémes zsemlét.Ezeket szereti de mostanában az sem kell neki.Nem tudom már mivel kínáljam.Csokit is szokott kapni piskótás tejszeletet.Azt mindig megeszi.Nem minden nap kap pont azért h ne csak azt akarjon enni.A drnő azt mondta adjak neki többször pudingot mert abban van kalória.Én azt sem tartom jó ötletnek mert persze h azt megeszi szívesen mert édes.De az sem helyettesítheti az étkezéseket.Szoktam neki adni nasinak puffasztott rizst vagy baba piskótát.Miért nem eszik rendesen?(Van már 5foga)Félek hogy össze szűkül a gyomra és elkezd fogyni.(Ja és néha lefekvés elött vagy hajnalban eszik gyerektejet)
2017. nov. 15. 10:08
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Mi normál testalkatak vagyunk (igaz jelenleg egy kis felesleggel)
2017. nov. 15. 10:48
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem értem miért kell hízlalni? Így hozzászoktatod hogy többet egyen mint amennyit kíván, az elhízás első lépcsője. Aztán amikor kamasz lesz azzal fog basztatni az orvos, hogy túl kövér.

Kínáld napi 5x, üljön oda hozzátok ha esztek, ha szeretne lopjon a ti tányérotokból. Ne adj neki ízesített dolgokat, tejszeletet és társait, inkább zöldséget, gyümölcsöt, kenyeret krémekkel (sok recept van a neten), krémleveseket sajttal.

Amíg nincs eü-i oka (az, hogy valami táblázat szerint kevés a súlya nekem nem ok), addig bíznék a gyerekben.

2017. nov. 15. 11:01
 13/15 anonim ***** válasza:

Szerintem se tömd. Szimplán lemozogja.

Ha van energiája, nem vitaminhiányos, fejlődik és jókedvű akkor nem hiszem hogy baja lenne.. Ennél hülyébb dolgot, mint a számokhoz viszonyítani az életet..

Nem arról beszélek, hogy 5000 grammos 1 éves normális, de azért ti ettől messze álltok. A fejlődését kellene figyelni, nem azt hogy mennyit nyom.

Ha változatosan eszik, még ha keveset is, akkor is változatosan kapja a tápanyagot és a vitaminokat stb. Ha nagyon zavar ez az egész, próbálj többször keveset adni neki.

2017. nov. 15. 11:10
 14/15 A kérdező kommentje:
Tényleg igaz h nem szabad törvényszerűen viszonyítani egy táblázathoz.Akkor nem is foglalkozom ezzel.Egészséges,vidám és fejlődik szépen.Sőt a korához képest nagyon ügyes és okos.Napi 5x eszik csak kevesebbet mint eddig,igaz mi sem eszünk egyformán.
2017. nov. 15. 12:02
 15/15 anonim ***** válasza:
Miert kene 10kgnek lennie egy evesen?? Az enyem 15 hosan annyi, es meg igy se sovany, sot kifejezetten jo husban van (pedig 83cm szoval meg magas is).
2017. nov. 15. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!