Kinél hogy zajlik az 1,3,6. hónapos "kötelező" orvosi, védőnői státuszvizsgálat?
Olvastam fórumon, hogy valahol az anyukával aláíratnak egy papírt, sőt valakinek ki is kell tölteni a babáról adatokat.
Az én fiam mindjárt 5 hónapos, de a 3 hónapos oldalhoz a kiskönyvbe semmit nem írtak, pedig voltunk, akkor kapott védőoltást is. (1 hónaposan sem extráztak, csak mérés volt.)
Hogy van ez? Esetleg tud rá valaki valamilyen jogszabályt, hogy mennyire kötelező a "kötelező"?
Nálunk én töltöttem ki a kiskönyvet, aztán színes cetlivel jelöltem és ők aláírták, lepecsételték. Ennyit a kitöltésről. Viszont a vizsgálatot nagyon alaposnak tartottam, mindenre rákérdeztek, olyan dolgokra is, amikre én nem is gondoltam. Szóval egyáltalán nem voltak hanyagok, csak a dokumentálás.
Én jó előre összeírtam a kérdéseimet, hátha ott elfelejtek valamit, de ők mindent mondtak maguktól. A hozzátáplálástól a betegségekig mindenre felkészítettek.
Nálunk mindig csak megmérik, megkérdezik, mi újság, aztán viszlát, mehetünk a dolgunkra.
Ennél biztos többet kellene csinálniuk.
Tanácsadásra havonta járunk a doktornénihez, a védőnőnk eddig a 9 hónap alatt egyetlen egyszer volt jelen. Valóban van papír, amit tölteniük kellene, meg se kérdezte, hogy miket csinál a gyerek, ahogy ő gondolta, kitöltötte. A kiskönyvet sem vezeti így normálisan, mivel soha nincs ott. Ugyan a másik védőnénik beleírják a súlyát, amikor megmérik, de hát ez sem az ő dolguk lenne.
Kötelező vagy nem, minek van, ha egyszer úgysem foglalkozik vele senki. Legalábbis nálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!