Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mik a kötelező orvosi vizsgála...

Mik a kötelező orvosi vizsgálatok-oltások egy kisbabánál-csecsemőnél?

Figyelt kérdés
3 hónapos a kicsim és mivel a környezetemben a velünk egyidős anyukák mondták, hogy ők már voltak ortopédiai vizsgálaton 6 hetesen. A védőnőnk elfelejtett szólni, mint arról is, hogy oltást kéne kapnia a gyereknek. Még jó, hogy ezt azért tudtuk. Ezen kívül milyen orvosi vizsgálatra kéne vinni a picurt?? Köszönöm a válaszokat :)
2010. márc. 3. 12:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Mi is voltunk ortopédián,de nekem sem szólt a doki,csak azt láttam,hogy beletesz a kiskönyvbe valamit,én kérdeztem rá.Oltást kapott már 1t,16-án kapja a 3 hónaposat,igaz,akkor már a 15 hetet is be fogja tölteni.Mi kaptunk pneumococcus elleni oltást is,ez ingyenes,kérdezz rá.Egyébként csak oltáskor megyünk a tanácsadásra.Lesz majd még a pneumococcusból még 1,azt talán a 4 hónapossal együtt kapja.Aztán nem tudom,a többit majd megkérdezem.
2010. márc. 3. 12:35
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem a védőnő védelmében, de nem mindenhol szokás az ortopédiai vizsgálat. Valahol csak a doki nézi meg, ha neki nem tetszik, akkor küld el ortopédiára.

Amit még szoktak javasolni, de erről is lecsúsztatok, az a 4-6 hét körül a hasi és koponya uh.

Az adható oltásoknak nézz utána (pl. pneumococcus, meningococcus, rota).

2010. márc. 3. 12:39
 3/5 anonim ***** válasza:
Benne vannak a kötelező oltások a baba kiskönyvében. Az ortopédiai vizsgálat kötelező, gyorsan kérjetek beutalót a gyerekorvostól. Más kötelező nincsen, csak az oltások meg ez. 2-3-4 hósan kellett azt hiszem oltásra vinni.
2010. márc. 3. 12:39
 4/5 anonim ***** válasza:

Neked nem kell vinni havonta tanácsadásra a babádat a gyerekorvoshoz? Mert egyébként ő adja ezekre a vizsgálatokra a beutalókat.

Nálunk 6 hetesen volt a koponya és hasi uh, és a csípőszűrés. 2hónaposan kötelező és nem kötelező oltás, 3 hónaposan kötelező oltás, 4 hónaposan ugyanazok amiket 2 hónaposan kapott. Legközelebb 15hónaposan lesz oltás, de a gyerekorvoshoz havonta KELL vinni a babát. Emellett a védőnő jön havonta már amióta haza jöttünk a kórházból, az első 6 hétben pedig hetente jött, mert nekik ez kötelező.

Egyébként, ha nem tájékoztat rendesen az ANTSZ-nél jelenteni lehet, és akkor a körmére néznek.

2010. márc. 3. 12:41
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!De vinnem kell havonta, és most kiderült, hogy a doktornőnek a védőnőm azt mondta, hogy mindig eljön hozzánk, pedig nem is :( EGyszer volt, akkor amikor hazajöttünk! Azt hitte a doktornő,hogy a védőnő már adott beutalót is :( Így most azt is megkaptuk az oltásokkal együtt! :)

Köszönöm a segítségeteket!

2010. márc. 5. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!