Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden pénzeteket a babára...

Minden pénzeteket a babára költitek? Miért kéne rosszul éreznem magam ezért?

Figyelt kérdés

Fél éves a lányunk. Mindent megadunk neki, rengeteg játéka van, járunk babás programokra is, ruhákat heti szinten veszek, rendelek neki.

Viszont ha nekem, vagy a vőlegényemnek megtetszik valami, akkor azt is ugyanúgy megvesszük, szánunk rá pénzt.

Pl. ő most bortúrán volt a barátaival, előtte vett magának egy drágább órát. Én egy nagyobb összegért rendeltem most sminkeket magamnak és szeretném megvenni az új iPhone-t, aminek kicsit magasabb lett az ára.

Ezek miatt nem éhezünk, nem az van, hogy ilyenkor hetekig nem tudunk másra költeni.

Viszont a szüleim így állítják be, hogy "jaj mennyi pénzt költünk el feleslegesen". Meg hogy amennyit a párom elszórakozott három nap alatt, az már a lányunk éves egyetemi tandíja lehetett volna...

És hogy önzőek vagyunk, amiért nem gondolunk a jövőjére.

De könyörgöm, egy fél éves babáról van szó. Lehet, hogy nem is önköltséges szakra fog menni, vagy egyáltalán nem is fog egyetemre menni, mert más fogja érdekelni. Teszünk neki félre havonta bizonyos összeget, de amiért lett egy gyerekünk, nem fogunk mindenből a minimumra költeni... Vagy rosszul gondolom?

Nincs túl sok kisbabás, kisgyerekes ismerősünk, így nem tudom, hogy szokás ezt, vagy mások mennyire költenek magukra a pici mellett.

2017. nov. 13. 11:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
81%
Az én szüleim nem bírnák megkülönböztetni a legújabb ájfont az eggyel ezelőttitől (mondjuk nekem nincs is, mert pont letojom a telefonfétist és kismamaként bizonyára te sem munkára használod,hogy a legújabb kelljen, de te dolgod, te pénzed), így nyilván a te szüleidnek sem tűnne fel, hogy a régebbit használod, vagy az újat, ezt csak akkor tudhatják, ahogy az árát is, ha a szájukba rágod. Azt ne mond anyád (ha fiatal is még) a neten az ájfonok árát nézegeti, enyém simán elhinné, hogy 30 ezerért vettem. Az utazás is képlékeny, egy hétvégi borkirándulást is ki lehet hozni 30 ezerből, meg 10szer annyiból is, ha nem pletykálsz róla, nem fogja tudni. Fél éves gyereknek hetente ruhákat venni, pláne télen (mondjuk bármikor), mikor majd a bundazsákból ki sem látszik és tescós melegítő is lehetne az overall alatt, szintén totál felesleges, de a saját pénzeteket arra költöd, amire akarod, senkinek semmi köze hozzá, a legtöbb embert biztosan nem is érdekli, a többinek meg nem kell az orrára kötni. A netes rendeléseitek a négy fal között zajlanak, ha nem mondod nekik nem tudják, és ha nem nyitogatod neki a gardróbot, akkor azt se vágják le majd, hogy rogyásig van tök fölöslegesen ruhákkal. Valószínű az van, hogy a baba és a shopping körül forog az életed és mivel folyton erről beszélsz már unják és sokalják, így azt mondják ne költsél annyit. Ne beszélj róla, ők meg tutira nem fognak utánatok nyomozni. Nem tudom eldönteni, hogy polgárpukkasztani akarsz (kvázi engem hidegen hagy), vagy ilyen piszlicsáré dolgok miatt nyavajogsz, mert jó dolgodban más problémád nincsen?
2017. nov. 13. 13:12
 12/19 anonim ***** válasza:
79%

Ha van pénz akkor el lehet költeni. Ha nincs, akkor be kell osztani.

Ha nektek egyszer kevesebből kell megélnetek, akkor biztosan mérlegelni fogjátok miből mennyi kell VALÓBAN. Addig meg a ti dolgotok.

Mi nem nagyon vásárolunk a gyereknek (1 éves lesz), mert kap innen onnan úgyis új játékokat, van egy rakat ruhája az unokatesótól és nem játszóházba hanem játszótérre megyünk stb. Mi inkább a kajára költjük a pénzt és rezsire, lakásra. Ha lenne ennél több pénzünk, akkor biztosan mi is többször mennénk el gyerek-barát étterembe, állatkertbe, belépős gyerek expokra, gyerek foglalkozásokra. De amíg nincs több pénzünk addig nem :)

(Mi is jól keresünk, de a GYED-em ideje alatt a fele elmegy az albérletre. Majd ha dolgozok, jobb lesz.)

2017. nov. 13. 13:19
 13/19 anonim ***** válasza:
56%

Jézusom, dehogy költöm a gyerekekre minden pénzünket, nem is értem, hogy ez miért lenne elvárás. Két fiunk van, az egyik még pici, a másik már iskolás. Megkapnak mindent, amire szükségük van, és sok minden olyat is, amire nincs, de vágynak rá. De például heti szinten nem veszek nekik ruhákat, mert minek? Bőven akkora a ruhatáruk, amekkora szükséges (sőt), ezen felül miért vennék még többet? Kapnak játékokat, csinálunk programokat, van minden, ami kell, emellett mi, szülők, miért ne költhetnénk magunkra is? Nekem a férjem például airsoftozik, nem egy olcsó hobbi, de ha futja rá, akkor hadd csinálja már azt, amit szeret. Valószínűleg erre is ráment már pár egyetemi félév tandíja, de nem érdekel. Bocs, ha megsértek vele valakit, de szerintem aki tényleg oda való, az bejut állami finanszírozásra is (ha indul a képzése abban a formában persze).

Magamra mondjuk nem költök olyan sokat, mert eleve nem hoz lázba a költekezés, nekem nincs igényem arra, hogy csillió rucim legyen, talán a két legdrágább cuccom a telefonom és az e-könyv olvasóm, és az utóbbival én életem végéig el is vagyok, annyi könyv van rajta :D De persze ha valamire szükségem van, vagy nagyon szeretném, és éppen futja rá, akkor minden további nélkül meg is veszem, nem azon merengek, hogy az árát inkább félre kéne tenni, vagy a gyerekeknek venni belőle egy tizedik pulcsit, nyolcvanadik kisautót, stb.

2017. nov. 13. 13:29
 14/19 anonim ***** válasza:
72%

11- es válaszóló pontosan azt írta le amit én is gondolok.Ha nem kérkedsz vele,mennyi megy el a vőlegényed kiruccanására,és mennyibe kerül az új ájfónod,senki le sem kakilja,mennyit költetek.

Amúgy mindenki arra és annyit költ,amire és amennyit akar,plusz amennyit rá tud szánni.Szerintem is csak polgárpukkasztás a kérdés.

2017. nov. 13. 13:47
 15/19 anonim ***** válasza:
Mi is sokat költünk magunkra, mert van miből. Sokat költünk a gyerekre is. Magunkra mostantól kevesebbet fogunk jóval, mert úgy döntöttünk, 4 év múlva szeretnénk nagyobb házat venni, arra gyűjtünk. De én amúgy megértelek, én is rosszul érezném magam, ha magamtól mindig mindent sajnálni kéne, én is csak egyszer élek.
2017. nov. 13. 14:01
 16/19 anonim válasza:
Szülők vagytok, nem rabszolgák.
2017. nov. 13. 14:17
 17/19 anonim ***** válasza:
Mi is mindig megkapjuk ezt. Van egy 9 éves fiúnk és nagy gyerekem (az apukája) aki imád videójátékozni, kirándulni. Mindig megkaptuk a nagyszülőktől minek költünk magunkra mikor van gyerekünk.
2017. nov. 13. 15:54
 18/19 anonim ***** válasza:
83%

Nem, nem költjük minden pénzünket a gyerekre. Egyenlő arányban jut a család minden tagjára. Nem értem, miért érzed rosszul magad.

Egyébként szerintem nem jó ötlet ennyit költeni a gyerekre, úgy értem játékok és ruha terén, mert ha nagyobb lesz, úgy gondolja, bármit megkaphat. (Miénk 2 éves, már szépen el lehetne kapatni ilyen téren.) Én azt vallom, játsszon azzal, amije van, nem kap minden héten új játékot. Erre direkt figyelek, visszafogom magam, mert lenne bennem is hajlandóság minden cukiságot összevenni neki. Csak akkor mitől lesz különleges egy szülinap például?

2017. nov. 13. 20:20
 19/19 anonim válasza:

Nagyanyám mesélte, hogy ők milyen szegények voltak.

Annyi pénzük nem volt, hogy a szomszéddal közösen megtudjanak venni egy térképet. Sok gyereket szültek akkoriban a nők, mert a gyengébbek elhullottak. Azt mondta emlékszem, hogy annyi pénzük nem volt, hogy cipőt tudjanak venni a szülei a lábára, mezítláb szavalta a Nemzeti Dalt, illetve akkoriban nem volt pelenka rongyokba végezték a dolgukat a gyerekek, amit utána kimostak a pataknál, mert hát mosógép sem volt. Jó világ van most.

2018. ápr. 18. 01:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!