Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit kell hiznia egy 7...

Mennyit kell hiznia egy 7 hetes babanak hetente v. havonta?

Figyelt kérdés
Mert eddig hizott hetente 20-25-30dk is most pedig az utolso 2 hetben 10-10dk hizott,es az etvagya sem olyan mint azelott!normalis ez?A vedono azt mondta ne agodjak,de azert engem aggaszt.
2008. okt. 23. 12:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Velünk is ez történt, bár kb. 10 hetesen és engem is ugyanúgy aggaszt(ott) a kevés hízás. Szakkönyvben olvastam, hogy heti 15 dkg hízás teljesen jó, de ugye a 30-40 dkg-os hízások után már én sem voltam ezzel elégedett. Mérd meg, hogy a babád eleget eszik-e? (Testsúly kg-onként 150 grammot kell ennie egy nap, persze ennek nem kell egyformának lennie étkezésenként, csak napi összesenben. Pl. egy 5 kg-os babának 750 grammot kell ennie egy nap. Persze, ha nincs meg a könyv szerinti mennyiség, de a környéken van, akkor nincs ok aggodalomra.) Ha nem eszik eleget, újra kérdezd meg a védőnőt és a gyerekorvost, hogy mit szólnak hozzá?
2008. okt. 23. 12:46
 2/5 A kérdező kommentje:
igazabol nemtudom menyit eszik,mert szopizik,csak abbol kovetkeztetek,mert azelott nagyon mohon evett sokaig most pedig csak nyamnyog rajta keves ideig.
2008. okt. 23. 13:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia! Azt nem írtad, hogy most hány kiló? Egyébként a bébik szopási technikája is változik, ahogyan a tej folyása is. Lehet, hogy "ömlik" a tejed, ezért tűnik úgy, hogy csak nyammog rajta, mert nem kell szívnia. Nálunk is volt olyan, hogy 2-3 hétig csak 10 dkg-ot hízott a bébi, utána majd bepótolja. Mondjuk akkor volt a nyammogás, amikor nagylány lettem újra: egyszerűen kevés lett a tejem és az sem ízlett neki, ahogy elmúltak a nehéz napok, minden visszaállt a rendes kerékvágásba.
2008. okt. 23. 13:47
 4/5 A kérdező kommentje:
Most 4.60 kg-7 hetesen es 3kg szuetett.
2008. okt. 23. 18:19
 5/5 anonim ***** válasza:
A baba mindig annyit eszik amennyire szüksége van. Mivel az anyatej fedezi a táplálék és folyadék igényét is, így könnyen előfordulhat, hogy a meleg időjárás elmúltával nem szomjazik annyira ezért kevesebb az anyatej igénye, aminek minősége szintén ezen oknál fogva megváltozhatott, hisz az anya teje pont olyan minőségű amire a babának éppen akkor szüksége van. Mérni azért nem érdemes, mert csak félelemmel töltheti el az anyát, hogy miért nem eszik többet a baba, és ez az idegesség kihatással lehet a tejtermelésre is, így szerintem nyugtasd magad azzal, hogy kináld fel neki többször a szopizás lehetőségét, és ha van rá igénye akkor el fogja fogadni!
2008. okt. 24. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!