Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 és fél hónapos babának...

5 és fél hónapos babának hetente legalább hány grammot "kell" hízni?

Figyelt kérdés
2010. nov. 2. 21:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy kell!

Van amelyik baba pár grammot hízik, de vanm hogy 2 hétig stagnál, vagy éppen még fogy.

2010. nov. 2. 21:44
 2/12 A kérdező kommentje:
Ezért írtam idézőjelbe,hogy kell. De éjjel újra sokszor felébred enni a kisfiam,nem tudom,elég-e neki még az anyatej. Valamihez szeretnék viszonyítani...
2010. nov. 2. 21:48
 3/12 anonim ***** válasza:
45%

Mi is ennyi idősek vagyunk, múlt héten semmit nem hízott, előtte 140 gr, azelőtt 90, azelőtt, 70, azelőtt 300.

Annyira változó. Én mióta hozzátáplálok jobban alszik, mert marad estére tejem, előtte alig maradt estére.

Próbáld meg esetleg hogy adsz neki mást délután, ha még nem adsz neki semmit, akkor esetleg tejpépet. Én még azt soha nem adtam neki,ezért nem tudom hogy kell.

Nem lehet hogy jön a foga és azért ébred többet?

Nekem most már igényli a vizet napközben és éjszaka is, mert már fűtünk, és Ő is megszomjazik, éjszak ha felébred kap pár korty teát és alszik tovább.

2010. nov. 2. 21:55
 4/12 anonim ***** válasza:
mi 6 hónaposak leszünk és heti 30 dekát hízunk.Átlagban.A kisfiam még 1x sem aludta végig az éjszakát:(.Minden éjjel eszik amikor felkell.Nincsenek egyforma babák.Volt hogy mi sem híztunk egy grammot sem. a felkelés lehet a fogzás miatt is.
2010. nov. 2. 21:57
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg azért ébred, mert fejlődési ugráshoz érkezett, ez ebben a korban teljesen normális. Az én fiam jövő héten 16 hós, de ált. 3-4x szopizik éjszakánként. Ha egyébként jókedvű, és van elég pisis pelus, akkor az sem baj, ha stagnál a súlya. Egyébként az esti tej zsírosabb, kevésbé híg, ezért tűnik úgy, hogy kevesebb, de az bizony jobban táplál. Ha a babád jól van, akkor nincs ok az aggodalomra. ;)
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
mi 6 hónaposak leszünk és heti 30 dekát hízunk.Átlagban.A kisfiam még 1x sem aludta végig az éjszakát:(.Minden éjjel eszik amikor felkel.Nincsenek egyforma babák.Volt hogy mi sem híztunk egy grammot sem. a felkelés lehet a fogzás miatt is.
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem lehet ezt problémát ilyen szemszögből nézni,az h a baba mennyit hízik havonta,(hetente meg főleg)abszolút relatív dolog,és nagyon sok mindentől függ,nincs a nagykönyvben megírva,h igen,ennyit,annyit kell híznia minden babának.amúgy 6 hótól lelassul az ütem,mivel már többet mozog a baba.Ha jól emlékszem,az enyémek addig havonta 1 kilót híztak,most már felet.Ha a babád felébred enni,akkor valószínűleg azért jó helyen keresgéled a megoldást,legalábbis nekem védőnő is,orvos is ezt mondta,h ha a baba ébred,akkor napközben nem lakott jól.Etesd őt bővebben,tartalmasabban,tejpéppel,főzivel,gyümölccsel,feldúsítva ezzel-azzal,lassan husival is,sok tejecskével,stb.Sok sikert!
2010. nov. 2. 21:58
 8/12 anonim ***** válasza:
bocsi 2x küldtem el!:)
2010. nov. 2. 21:59
 9/12 A kérdező kommentje:
Nekem átlagosan 110-130 grammot hízik egy hét alatt. Már kóstolgatjuk az almát és a barackot. Estefelé Sinlacot szeretnék majd adni neki. A foga is jön,de nem sír fel emiatt mostanában éjjel. Igény szerint szopizik,éjjel is cicit kap,10 perc múlva újra alszik.
2010. nov. 2. 21:59
 10/12 A kérdező kommentje:

Hű,de sok válasz jött hirtelen :)

Fejlődési ugrás nem lehet,mert 3 hónapos kora óta folyamatosan újra ébredezik éjjel,előtte 10-11 órát átaludt.

2010. nov. 2. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!