Most akkor a kisbabák egész nap csak alszanak, vagy egy perc nyugalom sincsen mellettünk?
Eh, mindenki mond mindenfélét, arra halgass, akinek bízol a véleményében.
Persze, hogy a babáról kérdeznek, ott vagy nagy hassal. Miről kérdezzen? Igazából a terhes nők nagyjából 90 százalékának csak a terhességen, csecsemökön jár az esze. Nem baj, úgy normális. De te meg értsd meg, hogy emiatt akarnak veled erről dumálni.
Ja, nekem is mindenki mondta milyen fáradt leszek. Aha, soha nem bőg a baba és 10 órát alszik éjjel 2 hós kora óta, előtte is csak én keltettem fel, hogy egyen. Nem azt mondom, hogy ez az általános, de ilyen is van.
"na honnan veszem, hogy tudok majd szoptatni, azt nem én döntöm el."
De, leginkább te döntöd el akarod-e szoptatni. Nagyon kevés az aki nem tudja, a tápszeresek többsége csak nem akarja (tisztelet a kivételnek de ők irtó kevesen vannak).
Persze az előfordulhat, hogy magadtól nem sikerül. Mi nagyon akartuk de nem igazán ment, hívtunk szoptatási tanácsadót aki ugyan 12 ezer forint volt, de akár kétszer ennyit is simán megért volna mert annyira sokat tudott segíteni. Ha csak anyagilag nézem akkor is megérte mert egyáltalán nem kellett tápszer, ami sokezer forint havonta. De valós cél az volt, hogy a babánk a lehető legjobb táplálékot kapja és az számára az anyatej.
"Nagyon kevés az aki nem tudja, a tápszeresek többsége csak nem akarja"
Azért ez így erős. Nem mindenki tudja egyedül megoldani, és sokan nem is hallottak olyanról, hogy szoptatási tanácsadó. Vagy pl. ismerősöm olyan helyen lakik, hogy ki egy se akart menni, telefonon "segítettek". Hát nagy segítség volt látatlanban mondhatom. Nekem egy nagyváros közepén pl. sokkal egyszerűbb, mint neki 12 kilométerrel arrább a faluban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!